Ο Ορειβατικός από τον Γιους Κάμπο στην κορυφή Κούπο και στο Φαράγγι της Αγίας Φωτιάς στο Ρέθυμνο

Ο Ορειβατικός από τον Γιους Κάμπο στην κορυφή Κούπο και στο Φαράγγι της Αγίας Φωτιάς στο Ρέθυμνο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην οροσειρά του Κέδρους, στην διαδρομή Γιους Κάμπος – κορυφή Κούπος – φαράγγι Αγίας Φωτιάς, στο νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το οροπέδιο Γιους Κάμπος, που βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων, όπου θα θαυμάσουμε τις κόκκινες ενδημικές τουλίπες, που φύονται στην περιοχή και προστατεύονται με προεδρικό διάταγμα από το 1981. Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση, μετά την εύκολη ανάβαση τους στην χαμηλή κορυφή Κούπος, θα συνεχίσουν στο πανέμορφο και καταπράσινο μικρό φαράγγι της Αγίας Φωτιάς Σπηλίου, που καταλήγει σε πηγή σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, όπου τα θεόρατα πλατάνια δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το φαράγγι αυτό παίρνει το όνομα του από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που βρίσκεται μερικά μέτρα παραπέρα, καθότι στο κρητικό γλωσσικό ιδίωμα η Φωτεινή ονομάζεται Φωτιά και έτσι έχουμε αρκετά τοπωνύμια ως Αγία Φωτιά σε όλο το νησί μας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 19/04. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather