Ο Ορειβατικός από τον Άγιο Ιωάννη Σφακίων στην παραλία του Αγίου Παύλου

Ο Ορειβατικός από τον Άγιο Ιωάννη Σφακίων στην παραλία του Αγίου Παύλου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση στα νότια του νομού μας, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην επαρχία Κισσάμου, στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Σελούδα – Άγιος Παύλκος, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το όμορφο ορεινό χωριό Άγιος Ιωάννης Σφακίων, που βρίσκεται σε υψόμετρο 770 μέτρων. Η πεζοπορία είναι εύκολη και κατηφορική στα καλογραμμένα μονοπάτια της περιοχής, που έχουν όμορφη θέα στα νότια παράλια του νομού μας και στο Λιβυκό πέλαγος. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το ομορφότερο φυσικό μπαλκόνι στη Σελούδα, που έχει θέα στη θάλασσα στα νότια και στην οροσειρά των Λευκών Ορέων στα βόρεια και θα συνεχίσουν από το παλιό καλντερίμι για να κατέβουν στην παραλία του Αγίου Παύλου, από όπου θα επιστρέψουν με το πλοίο στην Χώρα Σφακίων. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 3 με 4 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 06/07. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Σοφία Κιαγιά και Ελευθερία Τοράκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση