Ο Ορειβατικός από την Ανώπολη στο Λουτρό και στα Γλυκά Νερά

Ο Ορειβατικός από την Ανώπολη στο Λουτρό και στα Γλυκά Νερά

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία σε εύκολα μονοπάτια στην επαρχία Σφακίων, στην διαδρομή Ανώπολη – Αγία Αικατερίνη – Λουτρό – Γλυκά Νερά – Χώρα Σφακίων, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Η πεζοπορία είναι βατή και κατηφορική στο ξεκίνημα της σε καλογραμμένο μονοπάτι, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το μπαλκόνι της Αγίας Αικατερίνης, από όπου θα αγναντέψουν τα νότια παράλια του νομού μας, για να κατέβουν στο γραφικό Λουτρό.

Στη συνέχεια θα περπατήσουν στο παραλιακό μονοπάτι Ε4, δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού πελάγους, θα σταματήσουν για μπάνιο και ξεκούραση στην παραλία Γλυκά Νερά και από εκεί θα ανέβουν το μονοπάτι, για να καταλήξουν κοντά στην Χώρα Σφακίων. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 5 με 6 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 23/08. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Ιωάννης Φραντζεσκάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather