Ο ΟΑΚ αναλαμβάνει τα έργα οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα

Ο ΟΑΚ αναλαμβάνει τα έργα οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή με την οποία ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ορίζεται προϊσταμένη αρχή για τα έργα οδικής ασφάλειας στο ΒΟΑΚ. Ο σκοπός είναι να γίνει ταχύτερη η υλοποίηση των έργων της οδικής ασφάλειας στο εξής, καθώς ενισχύεται ο ρόλος μιας περιφερειακής αρχής.

Για  προφανείς λόγους εξαιρούνται οι συμβάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών του 2019, καθώς αυτά τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει με προϊσταμένη αρχή την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών.

Ο ΟΑΚ θα αναλάβει τις εργασίες που αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που αυτός έχει υποστεί φθορές, βελτίωση της πρόσφυσης του οδοστρώματος σε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα, συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, αφαίρεση οριζόντιας σήμανσης, συντήρηση – ανακατασκευή αρμών διαστολής καταστρώματος γεφυρών, αποκατάσταση τοπικών αστοχιών των στοιχείων της οδού, καθαρισμό οχετών – τεχνικών τάφρων, άρση καταπτώσεων και κλαδοκοπές.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather