Ο δήμος Χανίων θα συνεχίζει να στηρίζει τους Χανιώτες εμπόρους

Ο δήμος Χανίων θα συνεχίζει να στηρίζει τους Χανιώτες εμπόρους

Στο Δημαρχείο Χανίων υποδέχθηκε, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, τον Πρόεδρο, Γιώργο Τοπολιανάκη, και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, παρουσία και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Μποναλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλόγλου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα μέλη του Συλλόγου την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις κινήσεις, στις οποίες προέβη ο Δήμος Χανίων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων, εν μέσω της πανδημίας. Συζητήθηκαν επίσης διεξοδικά θέματα, που αφορούν στα δημοτικά τέλη, στην ανταποδοτικότητά τους καθώς και στις δυνατότητες ελάφρυνσης των δημοτικών τελών στους επαγγελματικούς χώρους.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφέρει συγκεκριμένα: “Σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια προσπάθεια που έκανε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, που με ηλεκτρονικό τρόπο παρέλαβε αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και μάλιστα για 2 μήνες που τα περισσότερα καταστήματα παρέμεναν κλειστά. Σε συνέχεια αυτού του σύγχρονου πλαισίου καταγραφής, η αφαίρεση από τους λογαριασμούς ήταν άμεση και ήδη άρχισε να φαίνεται στους λογαριασμούς που έρχονται αυτήν την περίοδο.

Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, οφείλουμε να τονίζουμε τα προβλήματα αλλά και να αναγνωρίσουμε όταν γίνεται κάτι θετικό που τονώνει την οικονομία της πόλης μας και των επιχειρήσεων μας. Θεωρούμε πως γίνονται βήματα του Δήμου προς την σωστή κατεύθυνση. Τις επόμενες μέρες και πριν τον προϋπολογισμό θα ξανασυζητήσουμε εκτενώς τα δημοτικά τέλη του 2021, προσπαθώντας να διεκδικήσουμε καλύτερες και δικαιότερες χρεώσεις για τις επιχειρήσεις της πόλης μας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη ειδικά αυτήν την περίοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εισακουστούμε και το δίκαιο θα γίνει πράξη και αυτήν την φορά”.

p1

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather