Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ σε επιστημονικό συνέδριο στη Χάλκη

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ  σε επιστημονικό συνέδριο στη Χάλκη

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς συμμετείχε στο Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Το πρόβλημα του Εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία: Από το βουλγαρικό σχίσμα μέχρι σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2019.  Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τέθηκε υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και την ευγενική στήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη του Συνεδρίου –το οποίο είχε ως γενική θεματική το φλέγον ζήτημα του εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία– κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες του και συνεχάρη τις Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Θεολογίας για τη διοργάνωσή του.

Ο Δρ Ζορμπάς στην Ομιλία του, με θέμα: «Το πρόβλημα του Εθνοφυλετισμού ως απόρριψη του Πολιτισμού του “ΑΛΛΟΥ”», ανέπτυξε την ερμηνεία του φαινομένου από την πλευρά  των Κοινωνικών Επιστημών, ενώ περιέγραψε το νέο είδος του Εθνοφυλετισμού που αναπτύσσεται μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες και τα Κοινωνικά Δίκτυα. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς κατά την παραμονή του στη Χάλκη είχε συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για τις μελλοντικές δράσεις της ΟΑΚ.

Επιθυμία όλων των συμμετεχόντων ερευνητών, καθηγητών και επιστημόνων, είναι η δυναμική αντιμετώπιση της μάστιγας του εθνοφυλετισμού μέσα από την προοπτική της Πατερικής Παράδοσης και το αληθινό πνεύμα της Ορθοδοξίας, ώστε να παύσει να δρα διαβρωτικά στις σχέσεις των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Για τους λόγους αυτούς το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather