Ο απολογισμός των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων σε έκτακτες συσκέψεις στο ΕΒΕΧ

Ο απολογισμός των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων σε έκτακτες συσκέψεις στο ΕΒΕΧ

Μετά από τις πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες της Επιτροπής Covid-19 του Επιμελητηρίου Χανίων & την τελευταία στρατηγική παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων έχει ήδη σχηματιστεί ενιαίο μέτωπο της Κοινωνίας, της Επιχειρηματικότητας και των Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας με αιχμή την κοινή επιστολή που απεστάλη την περασμένη Παρασκευή 28/08 και με την ενεργό συμμετοχή του συνόλου των Δημάρχων και του Εργατικού Κέντρου προς τους συναρμόδιους υπουργούς της Ελληνικής πολιτείας, με την οποία έγιναν σαφείς:

  1. Με αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο οι περαιτέρω δεινές επιπτώσεις στην τοπική Οικονομία των έκτακτων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας για την ανακοπή των κρουσμάτων Covid-19 στην Π.Ε. Χανίων.
  2. Η επιδίωξη της πλέον άμεσης άρσης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων με τον παράλληλο σεβασμό και τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και εργαζομένων των Χανίων στις αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας, οι οποίες βασίζονται στις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας.
  3. Έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία να αξιολογήσει το συντομότερο δυνατό με δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο τα περαιτέρω εκτεταμένα οικονομικά πλήγματα τα οποία υπέστη η Περιφερειακή μας Ενότητα τις τελευταίες εβδομάδες και να προβεί στην ανακοίνωση έκτακτης και ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων ανάκαμψης.

Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 28/08) και λίγες ώρες μετά την κοινή παρέμβαση του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου και των Δημάρχων των Χανίων, η Ελληνική πολιτεία αποφάσισε με τη συνδρομή της επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνώμων του Υπουργείου Υγείας ότι επιβάλλεται για υγειονομικούς λόγους η παράταση των έκτακτων περιριοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Χανίων για δυο επιπλέον εβδομάδες (14/09).

Συνεπώς, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων, ενισχυμένη και από την εύλογη πρόταση του μέλους Δ.Σ. κ. Χρήστου Τσοντάκη αλλά και το αυτονόητο αίτημα της αντιπολίτευσης & αμέσως μετά την τελευταία απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας αποφασίζει για τα εξής:

1.Έκτακτη συνεδρίαση του συνόλου των Τμημάτων του Επιμελητηρίου Χανίων την Τρίτη 01/09 με αποκλειστικό θέμα την εισήγηση στοχευμένων μέτρων προς το ΔΣ. και την Ελληνική Πολιτεία για τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούνται πλέον στην τοπική Οικονομία.

2.Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων την Τετάρτη 02/09 (14:30) με αποκλειστικό θέμα την απόφαση της συγκεκριμένης δέσμης προτεινόμενων μέτρων προς την Ελληνική Πολιτεία για την ανακούφιση από τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργούνται πλέον στην τοπική Οικονομία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather