Οργή στους Χανιώτες από βίντεο με το κτύπημα και την εγκατάλειψη σκύλου σε βενζινάδικο

Οργή στους Χανιώτες από βίντεο με το κτύπημα και την εγκατάλειψη σκύλου σε βενζινάδικο

Αίσθηση και οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των Χανίων ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τοποθετημένο σε βενζινάδικο στα Κουνουπιδιανά, στο οποίο απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να πατά και στη συνέχεια να εγκαταλείπει έναν σκύλο που ήταν ξαπλωμένος λίγα μέτρα μετά τις αντλίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα animalscare.gr:

«Ένα σοκαριστικό βίντεο μας έστειλε τουρίστρια η οποία υπήρξε μάρτυρας ενός αποτρόπαιου τροχαίου με θύμα ένα σκύλο.

Η όλη σκηνή όπως εκτυλίχθηκε αλλά και η παραδειγματική αδιαφορία μετά το συμβάν, καταδεικνύει πως μερίδα συμπολιτών μας, στειρείται και της ελάχιστης ανθρωπιάς.

Την Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, σε βενζινάδικο της περιοχής Κουνουπιδιανών,  Ι.Χ. αυτοκίνητο, αφού έβαλε βενζίνη, έφυγε με ταχύτητα προς το οδόστρωμα, περνώντας στην κυριολεξία πάνω από έναν σκύλο, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του, που οδήγησε πιθανότατα στον θάνατό του.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν από την κάμερα του βενζινάδικου.

Οι εικόνες στο βίντεο είναι σοκαριστικές, καθώς φαίνεται ότι η οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, παρότι ήταν μέρα μεσημέρι και ο μεσαίου μεγέθους λευκός σκύλος ήταν ξαπλωμένος σε απόσταση λίγων μέτρων μπροστά της, στο οπτικό της πεδίο, όχι μόνο πέρασε από πάνω του, προκαλώντας του βαρύτατο τραυματισμό και πανικό, αλλά δεν σταμάτησε αμέσως μετά για να διαπιστώσει τι ζημιά του είχε προκαλέσει, παρόλο που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ζώο ούρλιαζε.

Αντίθετα, ενώ βλέπουμε στο βίντεο το ζώο να απεγκλωβίζεται σε καθεστώς πανικού και με σοβαρό κινητικό πρόβλημα που προκλήθηκε από το χτύπημα του αυτοκινήτου, (σπάσιμο λεκάνης ή άλλο σπάσιμο) η οδηγός δε σταμάτησε καν, παρά έφυγε από το σημείο, χωρίς να βοηθήσει το δύστυχο ζώο ή να καλέσει τον Δήμο ως όφειλε, για να περισυλλέξει το τραυματισμένο ζώο και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με το νόμο.

Κανένας όμως δεν προσπάθησε να τη σταματήσει, ούτε ασχολήθηκε με το ζώο που έφυγε πανικόβλητο σέρνοντας τα πόδια του. Τουρίστρια που καθόταν σε κοντινή καφετέρια, είδε το περιστατικό, αλλά όταν έφτασε στο σημείο, το αυτοκίνητο είχε φύγει και οι προσπάθειές της να εντοπίσει το άτυχο ζώο απέβησαν άκαρπες.

Ο σκύλος βρέθηκε δύο μέρες μετά, νεκρός, λίγο πιο πέρα από το σημείο που χτυπήθηκε.

Kατατέθηκε αναφορά και έχουν προσκομιστεί όλα τα στοιχεία στο Α.Τ. Χανίων.

Όπως διαφαίνεται από το βίντεο το σκυλάκι καθόταν αμέριμνο σε αρκετή απόσταση…

Ε και; Ένας σκύλος ήταν, πιθανόν να σκεφτούν κάποιοι….

Αν ήταν παιδί τι θα έκαναν;»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather