ΟΟΣΑ: Στη δεύτερη χαμηλότερη θέση χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας η Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Στη δεύτερη χαμηλότερη θέση χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας η Ελλάδα

Τη δεύτερη χαμηλότερη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είχε η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) το 2016, όπως προκύπτει από έκθεση του Οργανισμού (OECD Digital Economy Outlook 2017).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χρήση δεδομένων ανά συνδρομή κινητού στην Ελλάδα ανήλθε σε 0,72 gigabyte τον μήνα στα τέλη του 2016. Χαμηλότερη χρήση είχε μόνο η Σλοβακία (0,66 gigabyte), ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 1,89 gigabytes.

Την πρώτη θέση είχε η Φινλανδία (10,95 gigabytes) και τη δεύτερη η Λετονία (8,21 gigabytes).

H έκθεση σημειώνει ότι το 95% των επιχειρήσεων των χωρών του ΟΟΣΑ είχε πέρυσι Internet υψηλής ταχύτητας από 86% το 2010, αλλά παραμένουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το Μεξικό, την Πολωνία και την Τουρκία.

Η χρήση οπτικών ινών στα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα είναι ακόμη μικρή. Κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο 21%, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 2% ή λιγότερο στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και το Ισραήλ έως το 74% στην Κορέα και το 75% στην Ιαπωνία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση