Ομιλία του Γιώργου Καμίνη στα Χανιά για τον τουρισμό και την αυτοδιοίκηση

Ομιλία του Γιώργου Καμίνη στα Χανιά για τον τουρισμό και την αυτοδιοίκηση

Εσπερίδα με θέμα «Σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και προώθησης των τουριστικών επιχειρήσεων και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλιό Τελωνείο).

Στην εσπερίδα θα μιλήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, ενώ θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Τους συμμετέχοντες στην εσπερίδα θα καλωσορίσει με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παρουσιάζοντας παράλληλα τον σχεδιασμό, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη του τουρισμού στα Χανιά.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την εσπερίδα, μεταξύ των άλλων, είναιQ «Προγράμματα ΕΣΠΑ Ενίσχυσης Τουριστικών ΜΜΕ», «Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία είναι διαθέσιμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις», «Πώς οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των προορισμών», «Πώς αντλούμε δεδομένα για να παραγάγουμε γνώση, που θα οδηγήσει την επιχείρησή μας στο επόμενο επίπεδο». Παράλληλα, θα γίνει και αποτίμηση της φετινής τουριστικής κίνησης και παρουσίαση του προφίλ του αλλοδαπού τουρίστα, που επισκέπτεται τη Δυτική Κρήτη.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελπίδα Τσιτσιρίδη αναφέρει: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κύριο μέλημα έχει να προωθεί το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, να χαράσσει στρατηγικές, που αφορούν στην τοπική ανάπτυξη και να προωθεί και να ενθαρρύνει συνέργειες μεταξύ των δημοσίων αλλά και ιδιωτικών φορέων, με βασικό στόχο τη συνεχή διασφάλιση ενός τόπου απολύτως φιλικού παράλληλα σε επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους. Με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι μια δραστηριότητα, περισσότερο από κάθε άλλη, οι τάσεις της οποίας αντανακλούν επιλογές μα και προσδοκίες των ενδιαφερόμενων, η ποιότητα του κάθε προορισμού διαμορφώνεται απολύτως συναρτήσει του μίγματος τοπικής κοινωνίας – πολιτισμού – φυσικού περιβάλλοντος, και στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στον τουρισμό φορείς οφείλουν να διαδραματίσουν τον ρόλο, που τους αναλογεί».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση