Ολα έτοιμα στην Κρήτη για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Ολα έτοιμα στην Κρήτη για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και των Γενικών Λυκείων, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Ιουνίου και την Παρασκευή 8 Ιουνίου αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης έχει καθημερινή και συνεχή επικοινωνία τόσο με το ΥΠΠΕΘ όσο και με τις Διευθύνσεις Δετεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε το κύρος, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων και ότι όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας χωρίς ελλείψεις και αδυναμίες. Ο έγκαιρος προγραμματισμός και ο συντονισμός του ΥΠΠΕΘ με τις περιφερειακές Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας της χώρας είναι οι αυτονόητες προϋποθέσεις για την επιτυχή και ασφαλή λειτουργία των εξεταστικών και βαθμολογικών θεσμών. Στα εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Περιφέρεια Κρήτης θα εξεταστούν 6455 μαθητές. Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα θα λειτουργούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για τα ΓΕΛ και για τα ΕΠΑΛ στην ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Χανίων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Πέμπτη 7 Ιουνίου το 1ο ΕΠΑΛ και το 6ο ΕΠΑΛ όπου και θα λειτουργεί το Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο ενώ την Παρασκευή 8 Ιουνίου το 11ο ΓΕΛ.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εκπαιδευτικούς συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην διαδικασία των εξετάσεων, για την προσωπική προσπάθεια που καταβάλλουν και για τη διαρκή στήριξη τους στους μαθητές μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους και αφού τονίσουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι απλά μία δοκιμασία στη μεγάλη διαδρομή της ζωής, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι σε αυτές τις εξετάσεις θα πρέπει να προσέλθουν με ηρεμία, ψυχραιμία και χωρίς άγχος. Με θέληση και αισιοδοξία, να επιδιώξουν τους στόχους τους και η προετοιμασία που έκαναν στο προηγούμενο διάστημα θα αποδώσει καρπούς.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους γονείς των υποψηφίων στους οποίους συστήνουμε να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους όσο καλύτερα μπορούν, διασφαλίζοντας τους ένα ήρεμο περιβάλλον».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

Σε μήνυμά του, ο διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Στέλιος Ζερβάκης αναφέρει:

«Αγαπημένα μας νέα, όμορφα, ονειροπόλα και πολλά υποσχόμενα παιδιά μας,

Συμμετέχετε με χτυποκάρδι στη φετινή δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σ’ έναν αγώνα δύσκολο, αγωνιώδη αλλά καθόλου μάταιο, τώρα, στην αρχή της ενηλικίωσής σας, αδράξτε τις ευκαιρίες σας και διεκδικήστε δυναμικά τα όνειρα και τις προσδοκίες σας.

Με ευθύνη, κυρίως απέναντι στον εαυτό σας και την πολύχρονη προσπάθειά σας, με τη συστηματική μελέτη και επιμονή σας, παλέψτε για μια καινούργια αρχή.

Με ηρεμία στην ψυχή, αυτοκυριαρχία, ελπίδα για την επιτυχία, να προσέλθετε στα εξεταστικά σας κέντρα με τη σκέψη ότι σας συνοδεύουν οι ευχές όλων μας.

Αυτές οι εξετάσεις είναι μόνο μια στιγμή οριακή στη διαρκή μαθητεία σας στη γνώση και στη ζωή. Κάθε αγώνας κερδίζεται, όταν η προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή!

Με γόνιμο πείσμα, αυτοπεποίθηση και πίστη διαγωνιστείτε και απαιτείστε το μέλλον που σας ανήκει.

Σας εύχομαι κουράγιο, αντοχή και κάθε επιτυχία!»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση