Οι προετοιμασίες ενόψει των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2020

Οι προετοιμασίες ενόψει των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2020

Τα Χανιά επισκέφθηκε (22 & 23 Ιουλίου 2019) η Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Snežana Samardžić-Marković  οπου και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA).

Στόχος της επίσκεψης της κας Markovic ήταν να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες που αφορούν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ που θα γίνει στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επισκεφθούν τα Χανιά εκατοντάδες σύνεδροι – εκπρόσωποι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι Εξοχότατοι Πρόεδροι Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου, κυβερνητικοί φορείς αλλά και συμμετέχοντες από 55 χώρες, όπου εκτείνεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Markovic είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Συνεδριακό Κέντρο που έχει επιλεγεί για το Forum του 2020, αλλά και ορισμένες από τις επιλογές ξενάγησης της ατζέντας του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Μουσείο Τυπογραφίας, το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης & το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.

Επίσης με αφορμή την επίσκεψή της στα Χανιά, οργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να έχει την ευκαιρία να εξηγήσει η ίδια τη σημασία που θα έχει για την πόλη η διεξαγωγή του Συνεδρίου το 2020, να αναφέρει τις εντυπώσεις της αλλά και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις. Μαζί με την κα Snežana Samardžić-Markovićστο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου ήταν επίσης o κ. Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κρήτης, ο κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και ο κ. Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA).

Τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της όσο και κατά την αναχώρησή της από τα Χανιά η κα Markovic τόνιζε διαρκώς την ικανοποίησή της για την παραδειγματική φιλοξενία, αλλά και την πορεία των εργασιών προετοιμασίας του Συνεδρίου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει έναν έναν ξεχωριστά τους ανθρώπους που συνάντησε, και να ανανεώσει το ραντεβού της με την πόλη για τις 7-9 Οκτωβρίου του 2020, οπότε και θα διεξαχθεί στα Χανιά το 10ο Διεθνές Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές” του ΣτΕ.

Δείτε τη Συνέντευξη Τύπου εδώ: www.ehica.eu/snezana-samardzic-markovic

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather