Οι πολλές βροχές του χειμώνα, δημιούργησαν επάρκεια πόσιμου νερού για το καλοκαίρι

Οι πολλές βροχές του χειμώνα, δημιούργησαν επάρκεια πόσιμου νερού για το καλοκαίρι

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ σύσκεψη μεταξύ των προέδρων της ΔΕΥΑΧ Μιχάλη Τζινευράκη και στελεχών της επιχείρησης και του προέδρου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και στελεχών του οργανισμού, με θέμα την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυο φορέων για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι υπάρχει πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και του Ο.Α.Κ., για την επάρκεια τροφοδοσίας και τον απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού. Ιδιαίτερα θετικό κρίνεται το γεγονός ότι λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα, δεν έχει καταστεί αναγκαία ακόμα η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και του Ο.Α.Κ. στην περιοχή Μυλωνιανών-Αγιάς, δεδομένου ότι οι παροχές των πηγών Μεσκλών και Αγιάς ικανοποιούν πλήρως την τρέχουσα ζήτηση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού.

Τέλος, οι δυο φορείς συμφώνησαν στη στενή συνεργασία τους στα πλαίσια του υπό σύνταξη Master Plan υδραυλικών έργων του Ο.Α.Κ., αναφορικά με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα που θα συμπεριληφθούν σ’ αυτό για την περιοχή των Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather