Οι πλούσιες δράσεις του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων

Οι πλούσιες δράσεις του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων

«Δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο». Αυτό είναι το σύνθημα που πρεσβεύει ο παγκόσμιος προσκοπισμός, απ’ αρχής του έως σήμερα και για όσο υπάρχει. Πρόκειται για μία αρχή την οποία θέλησαν τα μέλη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων να περάσουν και στην κοινωνία των Χανίων το Σαββατοκύριακο25-26 Ιανουαρίου 2020 με τις δράσεις που πραγματοποίησαν.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 15 παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (Αγέλη Λυοπούλων) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε διάδραση με την τοπική κοινωνία της πόλης μας, καθώς επισκέφθηκαν το παραδοσιακό κρητικό μαχαιράδικο «Ο Αρμένης». Εκεί, τα λυκόπουλα γνώρισαν την τέχνη της μαχαιροποιείας που συνδέεται άμεσα με την παράδοση του τόπου μας. Έπειτα, ακολούθησαν παιχνίδια και τραγούδια στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού.

Επιπλέον, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, περίπου 20 παιδιά ηλικίας 12-15 (Ομάδα Προσκόπων) και 16-18 ετών (Κοινότητα Ανιχνευτών) συμμετείχαν σε δράση που διοργάνωναν οι εθελοντές της ΔΕΔΙΣΑ «GreenTeam» καθαρίζοντας την παραλία του Κλαδισού. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, τα οποία βρίσκονταν  κατά μήκος της παραλίας.

Οι προσκοπικές δράσεις δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν έμπρακτα διαφορετικές εμπειρίες και να μάθουν να λειτουργούν σύμφωνα με τα δικά τους «θέλω» και «μπορώ»επιτυγχάνοντας μια σύμμετρη ανάπτυξη στην ψυχοσωματική τους διάπλαση. Στόχος ήταν και θα είναι να βγάζουμε χρήσιμους προς την κοινωνία πολίτες. Ενεργά, ηθικά, αποφασιστικά μέλη της κοινωνίας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της.

Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, ενδιαφερόντων και θα είναι χαρά μας να τον δεχτούμε στον κόσμο του προσκοπισμού.Για πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στον παρακάτω αριθμό: 6982997904.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather