Οι νέες αρμοδιότητες του Ο.Α.Κ, στο επίκεντρο των επαφών Παπαδογιάννη στο Υπουργείο Υποδομών

Οι νέες αρμοδιότητες του Ο.Α.Κ, στο επίκεντρο των επαφών Παπαδογιάννη στο Υπουργείο Υποδομών

Σειρά συναντήσεων και επαφών στοΥπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για θέματα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είχε την Δευτέρα 29/6/2020 στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε αρχικά με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέατου Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη ενώ στην συνέχεια ακολούθησε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στις συναντήσεις, κυρίαρχο αναδείχθηκε το θέμα της τροπολογίας που κατατέθηκε στην βουλή, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει την επιστροφή των αρμοδιοτήτων που είχαν αφαιρεθεί από τον Ο.Α.Κ.. Αναλύθηκε δε  λεπτομερώς  το θέμα του νέου «οργανογράμματος», μέσω του οποίου θ΄ αντιμετωπιστούν με επάρκεια, ζητήματα στελέχωσης του Ο.Α.Κ.παράλληλα  με την απεμπλοκή του υφιστάμενου προσωπικού του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, το οποίοθα μπορεί να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες τουΟ.Α.Κ.

Στις επαφές του κ. Παπαδογιάννη, τέθηκε ακόμη με δυναμικό τρόπο, το θέμα της αποκατάστασης του Φράγματος Βαλσαμιώτη, με τις δυο πλευρές, Ο.Α.Κ. και Υπουργείο Υποδομών, να δεσμεύονται για συντονισμό των κινήσεων τους, με στόχο να υπάρξει άμεσα δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών – παρεμβάσεων.   Με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκε εκτενώς, το θέμα του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων του «οργανισμού».

«Οι συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την ευτυχή συγκυρία της εισαγωγής της σχετικής τροπολογίας, που περιλαμβάνει την επιστροφή των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην βουλή, μια εξέλιξη που μας… ανοίγει τον δρόμο, να υλοποιήσουμε το πολύ σημαντικό μας έργο, με ισχυρά πλέον «όπλα» στην φαρέτρα μας. Η ηγεσία του υπουργείου, έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση και έμπρακτα, αποδεικνύει την στήριξη της, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών. Ο Ο.Α.Κ. βαδίζει πλέον σε συγκεκριμένες και ασφαλείς ράγες και μας περιμένει όλους πολλή δουλειά», ανάφερε σε δήλωση του, μετά το πέρας των επαφών του στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Παπαδογιάννης.

Τον κ. Παπαδογιάννη, συνόδευσαν, το Εκτελεστικό μέλος του Ο.Α.Κ.κ. Θοδωρής Νίνοςκαι οΔ/ντης Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Γιώργος Αγαπακης, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει άμεσα και νέα συνάντηση στο εν λόγω υπουργείο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Παπαδογιάννη στην Αθήνα, συνεχίζεται την Τρίτη 30/6/2020, με επισκέψεις στα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού (Υφυπουργείο Αθλητισμού), για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather