Οι Δήμαρχοι της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου

Οι Δήμαρχοι της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου

Ο αποκλεισμός της Κρήτης από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, από τον Ιούλιο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του μέτρου από τον Ιανουάριο του 2019, συνεχίζει να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων!

Όλο αυτό το διάστημα, έχει αποκαλυφθεί και το μέγεθος της οικονομικής απώλειας για την Κρήτη από αυτόν τον απαράδεκτο αποκλεισμό, αλλά και οι συνέπειες για την τοπική Οικονομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.  Χθες το θέμα τέθηκε εκ νέου στη συνεδρίαση της ΠΕΔ από το Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη.
Συμφωνήθηκε μάλιστα οι Δήμαρχοι να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση του και την άρση της αδικίας σε βάρος της Κρήτης, ώστε να μην συνεχιστεί αυτή η επιζήμια για το νησί και την Οικονομία του, κατάσταση.

Αυτό που ζητείται είναι ο νόμος για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που εισάγει μια ουσιαστική νησιωτική θεσμική τομή να ισχύσει και για την Κρήτη.

Ως γνωστόν, με το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρείται να αρθεί το ανταγωνιστικό μειονέκτημα που έχουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς προϊόντων.
Αυτό που τονίστηκε για μια ακόμη φορά στην ΠΕΔ, είναι ότι το κόστος μεταφοράς των κατοίκων, προϊόντων, πρώτων υλών αλλά και καυσίμων, από και προς την Κρήτη,  λοιπόν είναι ιδιαίτερα υψηλό και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η μελέτη εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στο νησί. Για αυτό και οι Δήμαρχοι αναλαμβάνουν εκ νέου πρωτοβουλίες και θα γίνουν παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, ενώ έχει ζητηθεί εκ νέου η παρέμβαση των τοπικών Βουλευτών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση