Οι γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν Κρήτη. Αισιοδοξία από την έκθεση του Βερολίνου

Οι γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν Κρήτη. Αισιοδοξία από την έκθεση του Βερολίνου

Αγαπημένος προορισμός και ταυτόχρονα κορυφαίος στις προτιμήσεις των τουριστών παραμένει η Κρήτη, με τα μηνύματα να είναι ακρως ενθαρρυντικά και αισιόδοξα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Το κλίμα που υπάρχει είναι διάχυτα θετικό, αποδεικνύοντας τη δυναμική του νησιού, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, καθώς παρά την επιστροφή στο «παιχνίδι» ανταγωνιστριών χωρών, όπως της Τουρκίας, της Τυνησίας και της Αιγύπτου, η Ελλάδα και η Κρήτη ειδικότερα μένουν ψηλά στη λίστα των τουριστικών προορισμών. Και μάλιστα η διαφορά με άλλες τουριστικές περιοχές, είναι πως η επιλογή της Κρήτης γίνεται συνειδητά και με άλλα κριτήρια, από ότι με άλλους προορισμούς.

Για αυτό, αν και η Κρήτη, είναι ακριβότερος προορισμός από άλλους (λόγω του φόρου διανυκτέρευσης, των ακριβότερων αεροπορικων ναύλων, κτλ), μένει στην κορυφή των προτιμήσεων όσων ταξιδεύουν για διακοπές.

Οι Κρητικές επιχειρήσεις στο περίπτερο της Ελλάδας που μετέχει στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, κέρδισαν τις εντυπώσεις, προσελκύοντας πολλούς χιλιάδες ειδικούς του κλάδου και επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, αλλά και την προτίμηση τους για το νησί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι, η τουριστική κίνηση των Γερμανών στην Κρήτη αναμένεται αυξημένη, την ώρα που υπάρχει ενδιαφέρον για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ενδιαφέρον για μορφές εναλλακτικού Τουρισμού.

Είναι διάχυτη η ικανοποίηση από όλους όσους μετέχουν στο περίπτερο της Ελλάδας, με την Περιφέρεια Κρήτης και τον εντεταλμένο Σύμβουλο της, κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, να κάνει μια σειρά από καλές επαφές.

Ο Φούχτελ και οι τουρίστες

Σε μια από τις επαφές αυτές, ο κ. Βαμιεδάκης συναντήθηκε με τον κ. Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα και η Κρήτη, πρέπει να συνεχίσουν να είναι στην πρώτη σειρά των προτιμήσεων των Γερμανών, ώστε οι Βαυαροί τουρίστες να εξακολουθήσουν να είναι «πρωταθλητές» στην επισκεψιμότητα.

«Η χρονιά θα είναι καλή σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά και τα μηνύματα που έχουμε λάβει όλες αυτές τις ημέρες. Ο σημαντικότερος πελάτης μας η γερμανική αγορά δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά τουρισμού της Κρήτης και θα πρωταγωνιστεί καθ όλη την διάρκεια της σαιζόν στις αφίξεις.

Ευελπιστούμε, κατέληξε, να υπάρξει άνοδος των αφίξεων και στην αρχή της περιόδου με ικανοποιητικές τιμές, ώστε να γίνει η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα που όλοι μας προσδοκούμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Η Υπουργός

Έντονη είναι η παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Ελένης Κουντουρά στα επιμέρους περίπτερα της Κρήτης, αποδεικνύοντας πως επιθυμεί έμπρακτα να στηρίξει από την πλευρά της την «ναυαρχίδα» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Έχει αναπτύξει μάλιστα και μια προσωπική σχέση πλέον, με πολλούς εκπροσώπους του Τουρισμού από το νησί. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχουν εκφραστεί παράπονα για τη μικρή στήριξη του ίδιου του Υπουργείου, μένοντας μόνο στις προθέσεις της Υπουργού.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση