Οδική ασφάλεια: Από το σχολείο πρέπει να ξεκινά η διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών οδηγών

Οδική ασφάλεια: Από το σχολείο πρέπει να ξεκινά η διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών οδηγών

Η προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη φορέων της Κρήτης για την Οδική Ασφάλεια, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο.

Τα θέματα που αναφέρθηκαν στη συζήτηση, αποτέλεσαν το έναυσμα για να αναδειχτούν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την οδική ασφάλεια στην Κρήτη. Με βάση στοιχεία που παρουσιάστηκαν, διαφαίνεται ότι η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, κατέχουν μία εκ των τελευταίων θέσεων σε θέματα οδικής ασφάλειας και δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζουν έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως επισημάνθηκε, είναι γεγονός ότι πάσχουμε από κακή οδηγική συμπεριφορά και ελλιπή οδική παιδεία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων οφείλουν να έχουν μία συνειδητή συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάτι που μπορεί να συμβεί με την ενσωμάτωση μαθήματος Οδικής Παιδείας, ακόμη και από το προσχολικό στάδιο της εκπαίδευσης. Οι γονείς, που είναι οι πρώτοι που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μας, σε συνεργασία με το σχολείο, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τους μαθητές με ουσιαστικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η συντονισμένη προσπάθεια των φορέων που συμμετείχαν, μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την εξεύρεση λύσεων, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία, να μηδενιστούν οι θάνατοι και γενικότερα να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Μανώλης Μουρτζάκης, ο πρύτανης Νικόλαος Κατσαράκης και η κα Μαρία Παπαδακάκη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρης Τσούτσος, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων της Κρήτης καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών της Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather