Ξενοδόχοι Χανίων: Μόνο με εισιτήριο μπορεί να ελεγχθεί η ροή τουριστών στον Μπάλο

Ξενοδόχοι Χανίων: Μόνο με εισιτήριο μπορεί να ελεγχθεί η ροή τουριστών στον Μπάλο

Επανέρχονται οι ξενοδόχοι των Χανίων στο πρόβλημα που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στον Μπάλο και στην Γραμβούσα, από την επισκεψιμότητα τουριστών στην περιοχή, η οποία αυτήν την περίοδο έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της. Οι ξενοδόχοι προτείνουν υψηλό αντίτιμο για όσους θέλουν να επισκεφθούν τον Μπάλο, ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο να ελεγχθεί η ροή των επισκεπτών.

Ειδικότερα οι ξενοδόχοι προτείνουν:

«Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Μπάλου, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για την ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και παράλληλα την συντήρηση και αναβάθμιση της μοναδικής αυτής περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως έχουμε πει στο παρελθόν είναι απαραίτητο, οι επισκέπτες να πληρώνουν στον αρμόδιο Δήμο, εισιτήριο για την επίσκεψή τους στην συγκεκριμένη παραλία.

Λόγω του ότι ακούστηκαν ακραίες φωνές στο παρελθόν ότι σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή εισιτήριο επίσκεψης, με ένα σοβαρό αντίτιμο, θα έδιωχνε τουρίστες, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφενός γιατί όλοι οι επισκέπτες είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για να απολαύσουν μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμο και αφετέρου είναι η μοναδική διέξοδος στο να ελεγχθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να αντέξει καθημερινά η παραλία και το νησί της Γραμβούσας.

Ευελπιστούμε μετά από αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είχαν επαναληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, να δοθεί μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα είναι προς όφελος της περιοχής, των κατοίκων της και όλου του τουρισμού».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather