“Ξεμπλόκαραν” 40 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ

"Ξεμπλόκαραν" 40 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ

Σημαντικά έργα ύψους 40 εκατ ευρώ για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ δημοπρατούνται τους επόμενους μήνες όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Τα 22 εκατ. ήταν δεσμευμένα επί πέντε χρόνια στο υπουργείο υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη θα δημοπρατηθούν τα έργα στο οδικό δίκτυο από Γεωργιούπολη – Πετρέ ύψους 11 εκατ.ευρώ, Φόδελε -Ελληνοπεραμάτων ύψους 4,5 εκατ.ευρώ, Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος 5 εκατ και Σούδα – Καλύβες ύψους 5,5 εκατ ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτή την εξέλιξη, αν και καθυστερημένα όπως είπε, γιατί αυτά τα χρήματα ήταν δεσμευμένα.

Τώρα, ανέφερε, θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός το πρώτο τρίμηνο του 2021 ώστε να μην κινδυνεύσουν τα κονδύλια να μεταφερθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο όπως έγινε με το έργο του τμήματος του ΒΟΑΚ Γούρνες -Χερσόνησος.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη θα γίνει η δημοπράτηση έργων οδικής ασφάλειας ύψους 16 εκατ. ευρώ με ιδίους πόρους της Περιφέρειας από τον κόμβο Κνωσού έως Γάζι και τις εισόδους Ρεθύμνου και Χανίων.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather