Ξεκινούν τα έργα στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης

Ξεκινούν τα έργα στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο δίκτυο της Κρήτης. Η πρώτη παρέμβαση σε σημεία του οδικού δικτύου, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινά άμεσα, μιας και στις 10 Μάη αναμένεται να δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Παράλληλα στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για τις 450 παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στο δίκτυο της Κρήτης σε πολλά σημεία, τα νέα είναι θετικά.

Συμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένο πως η μελέτη αυτή έχει ήδη εγκριθεί και δημοπρατείται, θα ακολουθήσει μια ακόμη δημοπράτηση, η οποία αφορά έργο συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια μελέτη, για την οποία η διαδικασία είναι επίσης σε εξέλιξη, μιας και βρίσκεται σε φάση έγκρισης από τη Διαχειριστική Αρχή, ώστε κι εκείνη να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Με τη συγκεκριμένη μελέτη, προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε σημεία του παλιού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τα οποία περιλαμβάνονται στον παραπάνω συνολικό σχεδιασμό, που έχει εκπονηθεί από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ».

«Ένεση» αναβάθμισης

Σημειώνεται ότι η μελέτη αυτή είχε ξεκινήσει το 2012 και ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται θετικές εξελίξεις από τη Διαχειριστική Επιτροπή, κάτι που θα αποτελέσει μια «ένεση» αναβάθμισης στο οδικό δίκτυο, αφού μιλάμε για παρεμβάσεις σε 450 σημεία του οδικού δικτύου.

Επόμενο βήμα είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχει οριστεί και ο ανάδοχος, ώστε ως το τέλος του τρέχοντος έτους να ξεκινήσει το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ΒΟΑΚ από το Υπουργείο Υποδομών, το σύνολο των χρημάτων που θα δαπανηθουν για παρεμβάσεις θα φτάσει τα 100 εκ. ευρώ.

«Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφορούν το παλιό εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ, ώστε να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 25 εκ. ευρώ που θα διαχειριστεί το Υπουργείο Υποδομών για την οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας και την ασφάλεια των οδηγών», εχει επισημάνει σε δηλωσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση