Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Κρήτη

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Κρήτη

Αναρτάται σήμερα Παρασκευή (10/1) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα για τις κατεδαφίσεις σε ολόκληρη την Κρήτη. Στόχος της Αποκεντρωμένης είναι μετά από την ανάρτηση του συστήματος, να υπάρξει ανάδοχος, ο οποίος και να εκτελέσει την εργολαβία για ολόκληρη την Κρήτη μέσω χρηματοδότησης που προκύπτει από το “Πράσινο Ταμείο”.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, στόχος είναι να υπάρξει ένα ευέλικτο και δυναμικό σχήμα με απώτερο σκοπό να εξαλειφθούν οι παράνομες κατασκευές, αλλά και να αποδοθεί ξανά στους πολίτες ο δημόσιος χώρος.

Με βάση τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις, οι αυθαιρεσίες στη μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν καταλάβει παραλία ή αιγιαλό. Υπάρχουν επίσης αυθαιρεσίες από ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό αφορά τμήματα σπιτιών.

Οι εργασίες κατεδαφίσεων προβλέπεται, εκτός απροόπτου να αρχίσουν μέσα στον Μάρτιο από την ανατολική Κρήτη κυρίως. Σε σχέση με τη διαδικασία, ο ιδιοκτήτης της παράνομης κατασκευής θα ενημερώνεται για την επικείμενη κατεδάφιση και θα λαμβάνει ένα περιθώριο για την απομάκρυνση της οικοσκευής του.

Εφόσον δεν επιθυμεί να την απομακρύνει ο ίδιος, η απομάκρυνση θα γίνεται με ευθύνη της Αποκεντρωμένης, ωστόσο το κόστος θα βεβαιώνεται στην κατά τόπους Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, στο λογαριασμό του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather