Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των υποσταθμών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Χανίων – Πελοπονήσου

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των υποσταθμών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Χανίων - Πελοπονήσου

Ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες για τους υποσταθμούς της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου, μετά την επιλογή του αναδόχου για το έργο.

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι μειοδότρια εταιρεία για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού Μετάβασης – Αντιστάθμισης στη Νοτιονατολική Πελοπόννησο καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου υπαίθριου υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΕ», έναντι τιμήματος 18,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (καθώς όλες κρίθηκαν αποδεκτές από τεχνικής πλευράς), προέκυψε ότι η TΕΡΝΑ προσέφερε το χαμηλότερο συγκριτικά τίμημα.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που κατατέθηκαν  για το έργο με σειρά κατάταξης είχαν ως εξής:

1. Κοινοπραξία SIEYUAN-GEDI (Κίνα)

2. Ομιλος Μυτιληναίου

3. ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ

4. ΤΕΡΝΑ ΑΕ 

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα (υποβρύχια και υπόγεια) της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, επελέγη ο ανάδοχος και για τους Υποσταθμούς. Συνεπώς το σύνολο του έργου εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός του 2020, σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.