Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων

Από 6 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2018 μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Μουσικό Σχολείο Χανίων, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού του νομού Χανίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, για το σχολικό έτος 2019-2020. Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι μαθητές από το δημοτικό τους σχολείο ή από την ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων για να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2019-2020 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 19-6-2019 και θα διαρκέσει μία ή δύο ημέρες ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

Η διαδικασία επιλογής (για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου) είναι σχετικά απλή και για τους μαθητές/τριες  και ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία. Η μόνη απαίτηση των εξετάσεων είναι ο εξεταζόμενος να διαθέτει φωνητική ικανότητα καθώς και σωστή αντίληψη ρυθμού και μελωδίας. Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό).

Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία, στηρίζεται
• στην αξιόπιστη παροχή γενικής παιδείας, απολύτως ισότιμης με τα ημερήσια γυμνάσια και γενικά λύκεια της χώρας και

• στα μαθήματα μουσικής παιδείας. Στα μουσικά όργανα το μάθημα είναι ατομικό. Έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόοδος, τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές. Λειτουργούν επίσης ποικίλα μουσικά σύνολα, φωνητικά και οργανικά.

Στους μαθητές, λόγω διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος, προσφέρεται ημερησίως ελαφρύ γεύμα με έξοδα της Πολιτείας, καθώς και δωρεάν μεταφορά από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφα.

Η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου σημειώνει πως «η φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο ενός παιδιού που αγαπά τη μουσική  δεν παρέχει μόνο ένα σημαντικό οικονομικό όφελος στην οικογένειά του, αλλά, είναι κυρίως, ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συναισθηματική του θωράκιση στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας.»

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο (τηλ. 2821088065). Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τυπώσουν την αίτηση και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://www.chaniamousiko.gr/

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather