Ξεκινά η κατεδάφιση κτισμάτων στην οδό Σήφακα

Ξεκινά η κατεδάφιση κτισμάτων στην οδό Σήφακα

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των επτά κτισμάτων που βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της οδού Σήφακα, από τους αριθμούς 25 έως 41, εμπρός από το Βυζαντινό Τείχος τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τα περισσότερα από αυτά παραμένουν αχρησιμοποίητα και ασυντήρητα επί χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί επικίνδυνα για τους διερχόμενους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατεδάφιση με μηχανικά μέσα όλων των παραπάνω κτιρίων τα οποία έχουν φέροντα οργανισμό από λιθοδομή ή οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος , κεραμοσκεπή ή σκεπή από φύλλα αμιαντοτσιμέντου.

Από χθες το πρωί,  συνεργεία της ΔΕΗ και του δήμου προχωρούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες, προετοιμάζοντας το “έδαφος” για τις κατεδαφίσεις. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προχωρεί σε αφαίρεση των ηλεκτρολογικών των κτισμάτων ενώ πριν την κατεδάφιση θα διακόψει την ηλεκτροδότηση από το δημοτικό φωτισμό και από σπίτια που αναπτύσσονται οριζόντια στο δρόμο που θα γίνουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα συνεργείο του δήμου απομάκρυνε αντικείμενα που βρίσκονταν εντός των κτισμάτων.

Ο κύριος όγκος των κτιρίων (πλην ενός) είναι διώροφα με τμήματα ενός επιπλέον ορόφου στο βόρειο όριο τους που εφάπτεται του Βυζαντινού Τείχους. Η κατεδάφιση θα ξεκινήσει πιθανότατα την Πέμπτη το πρωί ενώ θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων από την όδο Ποτιέ ως την Δασκαλογιάννη, ενώ η κυκλοφορία μέσω της οδού Κατρέ, θα εκτρέπεται προς την Ποτιέ πέραν του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα (7.00-11.00). Επίσης η είσοδος στην Κανεβάρο θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.