Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε χθες στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείο Χανίων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) Ελένη Ζερβουδάκη, ανακοίνωσε τις οδηγίες σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων και τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Οργανισμού για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α και της χορήγησης voucher στις ωφελούμενες μητέρες, συμμετείχε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ειρήνη Τζιράκη.

Η κα. Ζερβουδάκη, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογράμμισε: “Πιστεύουμε ότι η ταλαιπωρία που υπόκεινται οι γονείς κάθε χρόνο, δεν τιμάει τον Δήμο μας. Γι αυτό το λόγο φέτος, η επιλογή των παιδιών θα γίνει βάσει της μοριοδότησης και των θέσεων που υπάρχουν ανά σταθμό, χωρίς να χρειαστεί οι γονείς να περιμένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.”

Συγκεκριμένα από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. γνωστοποιείται ότι:

 1. Η Ε.Ε.Τ.Α.Α έχει ανακοινώσει ότι τα τελικά αποτελέσματα χορήγησης voucher, θα αναρτηθούν 20/8/2020. Μητέρες κάτοχοι αξιών τοποθέτησης (voucher) που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικό – παιδικό σταθμό του ΔΟΚΟΙΠΠ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική σελίδα dokoippespa.aitiseispoliton.gr. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν την επόμενη μέρα ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α και συγκεκριμένα τη Παρασκευή 21/8/2020, Σάββατο 22/8/2020 και τη Δευτέρα 24/8/2020 έως τα μεσάνυχτα. Η πλατφόρμα ισχύει μόνο για τους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφικούς σταθμούς.

 2. Στην ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν, οι μητέρες θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο βρεφικούς ή παιδικούς σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του ΔΟΚΟΙΠΠ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα πρέπει να επισυνάψουν το voucher που τους έχει χορηγηθεί και το έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Α.Α που αναφέρεται η μοριοδότηση που τους έχει δοθεί.

 3. Η επιλογή των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης που τους έχει δοθεί από την .Ε.Ε.Τ.Α.Α , των σταθμών που έχουν δηλώσει και των θέσεων που υπάρχουν ανά σταθμό.

 4. Σύμφωνα με τη πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α,για τα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια που έχουν γεννηθεί από 1/1/2017 έως και 31/3/2018

 5. Σύμφωνα με τη πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α, για τα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη που έχουν γεννηθεί από 1/4/2018 έως και 31/3/2019

 6. Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων chania.gr και στη σελίδα του ΔΟΚΟΙΠΠ dokoipp.gr, με πίνακες εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων ανά σταθμό και πίνακες επιλαχόντων.

 7. Οι γονείς που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων , θα πρέπει τη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στο σταθμό και να καταθέσουν το voucher , βεβαίωση παιδιάτρου και φωτοτυπία το βιβλιάριο των εμβολίων τους .

 8. Οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν για τους κάτωθι σταθμούς:

 • Α΄ Βρεφικός Νέα Χώρα Γερ. Παρδάλη α΄όροφος

 • Ε΄ Παιδικός σταθμός Νέα Χώρα Γερ. Παρδάλη ισόγειο

 • Δ΄ Παιδικός σταθμός Παχιανά Αν. Μάντακα 86

 • Γ΄ Παιδικός σταθμός Χανίων Λενταριανά Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου

 • Ζ΄ Παιδικός σταθμός Χαλέπα Ελ. Βενιζέλου 168α

 • Β΄ Παιδικός σταθμός Σούδας Παπαναστασίου 10

 • Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου Νεροκούρου, Νεροκούρου 112

 • Παιδικός σταθμός Λιλιπούπολη Νεροκούρου, Νεροκούρου 112

 • Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου Μπιρμπίλη 22

 • Βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Κυδωνίας Νικολακάκη

 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Ακρωτηρίου Κουνουπιδιανά Καραϊσκάκη 1

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για απορίες και προβλήματα στη Δ/ νση προσχολικής αγωγής του ΔΟΚΟΙΠΠ 2821341629 και τις ώρες 9.00 π.μ.- 1.30 μ.μ. και στο 2821058290 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/8/2020.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather