Ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης της Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης της Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα κολύμβησης στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, με τους μαθητές να απολαμβάνουν και να αποκομίζουν τα σημαντικά οφέλη που απορρέουν από αυτή.

Στο πρώτο τρίμηνο θα συμμετάσχουν συνολικά 26 Δημοτικά Σχολεία των Χανίων με 700 μαθητές / μαθήτριες και μέχρι το τέλος του τριμήνου οι μαθητές θα έχουν κάνει τα 10 μαθήματα που προβλέπονται.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, στην απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διδακτικό αντικείμενο της κολύμβησης περιλαμβάνεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Φυσικής Αγωγής και αφορά σε μαθητές της Γ’ κυρίως και της Δ’, δευτερευόντως, Τάξης των Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση έως 25 χλμ. από το κολυμβητήριο, στο οποίο γίνεται το μάθημα. Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather