Ξεκίνησε στα Χανιά το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκίνησε στα Χανιά το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε και στα Χανιά η εφαρμογή του ολοκληρωμένου έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης για τη διετία 2018-2019. Οι εφαρμογές γίνονται τόσο στην ύπαιθρο του Νομού Χανίων (σε εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών), όσο και σε εστίες που ελέγχονται εντός του αστικού περιβάλλοντος. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε πενθήμερη βάση από τρία συνεργεία της αναδόχου εταιρείας και συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι.

Η κίνηση των συνεργείων προγραμματίζεται με βάση το σχεδιασμό του έργου και την εκτίμηση των εκάστοτε αναγκών και παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και ελέγχου του έργου.

Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (αποτελέσματα δειγματοληψιών, ψεκαστικές παρεμβάσεις, κλπ) καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο σε βάσεις δεδομένων και ελέγχονται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα με τις άμεσες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας δράσεις εντομολογικής επιτήρησης, με την συλλογή ακμαίων κουνουπιών από είκοσι θέσεις της Περιφέρειας Κρήτης σε τακτικά διαστήματα, επιδημιολογικής επιτήρησης με την διερεύνηση της παρουσίας ιών σε κουνούπια, αλλά και σε οικόσιτα πουλερικά, έλεγχος ανθεκτικότητας των κουνουπιών στα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα κ.α.

Για την αναφορά από τους πολίτες τυχόν προβλημάτων όχλησης σε ορισμένες περιοχές αλλά και για να δίνονται πληροφορίες σχετικές με το εκτελούμενο έργο καταπολέμησης κουνουπιών, λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 17:00 η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 80011244249 (χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.