Ξεκίνησε από την Π.Ε. Χανίων το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησε από την Π.Ε. Χανίων το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησε στα Χανιά η εφαρμογή του ολοκληρωμένου έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2019. Οι εφαρμογές γίνονται τόσο στην ύπαιθρο του Νομού Χανίων (σε εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών), όσο και σε εστίες που ελέγχονται εντός του αστικού περιβάλλοντος. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε πενθήμερη βάση από τρία συνεργεία της αναδόχου εταιρείας και συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι.

Η κίνηση των συνεργείων προγραμματίζεται με βάση το σχεδιασμό του έργου και την εκτίμηση των εκάστοτε αναγκών και παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και ελέγχου του έργου.

Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (αποτελέσματα δειγματοληψιών, ψεκαστικές παρεμβάσεις, κλπ) καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο σε βάσεις δεδομένων και ελέγχονται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό Χανίων είναι πιθανό να έχουμε αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών το επόμενο διάστημα. Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων άλλα και των πολιτών, προκειμένου να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση ενός αποτελεσματικού έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Για την αναφορά από τους πολίτες σημείων ανάπτυξης εστιών και προβλημάτων όχλησης αλλά και για να δίνονται πληροφορίες σχετικές με το εκτελούμενο έργο καταπολέμησης κουνουπιών, λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 17:00 η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 8001124424 (χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο).

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather