Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις οδήγησης. Τέλος στην ομηρία χιλιάδων υποψήφιων οδηγών

Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις οδήγησης. Τέλος στην ομηρία χιλιάδων υποψήφιων οδηγών

Τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας τον επαναπρογραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης από την επόμενη εβδομάδα από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών αλλά και από τους εκπαιδευτές οδηγών.

Και αυτό καθώς από την ψήφιση του νέου νόμου και ενώ λύθηκε το πρόβλημα με τους εξεταστές οδήγησης, οι οποίοι απείχαν από τα καθήκοντά τους για μήνες, εξετάσεις σε αρκετές περιφέρειες διενεργήθηκαν μόνο για ένα μικρό διάστημα, καθώς τόσο οι Διευθύνσεις Μεταφορών Μεταφορών όσο και οι εκπαιδευτές οδήγησης διαμαρτύρονταν ότι η ασφαλιστική αγορά δεν προσέφερε τα απαραίτητα πακέτα ασφάλισης που ορίζει ο νόμος.

Συμφωνήθηκε με την Ένωση Ασφαλιστικών Μεταφορών Ελλάδας η παροχή των ακόλουθων ασφαλιστικών καλύψεων:

-Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οι εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται όπως ίσχυε μέχρι πρότινος από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

– Η αποκατάσταση τυχών υλικών ζημιών του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή, σύμφωνα με όρους ( π.χ απαλλαγή που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών).

– Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος –επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματος του για χρονικό διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης .

Βάσει του νέου νόμου ο εκπαιδευόμενος θα εξετάζεται στο πρακτικό τμήμα χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή στο όχημα. Όπως διευκρίνισε πάντως ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Θάνος Βούρδας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ο εκπαιδευτής θα είναι στο αυτοκίνητο κατά την εξέταση στην πορεία σε δρόμους με κυκλοφορία και θα απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο παρκάρισμα κλπ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather