Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου

Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου

Την 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών. Αυτή την απόφαση πήρε την Τρίτη η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε για το θέμα.

Στο debate θα λάβουν μέρος οι Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία), Φώφη Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Βασίλης Λεβέντης (Ενωση Κεντρώων).

Μένει να φανεί αν αυτό το ντιμπέιτ θα είναι το μοναδικό που θα διεξαχθεί καθώς η Νέα Δημοκρατία επέμεινε στη διαφωνία της να μην γίνει τελικά ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το θέμα μάλιστα είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με το κυβερνών κόμμα να θυμίζει τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή “μετά τις ευρωεκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλετε”.

Πιέσεις Τσίπρα σε Μητσοτάκη: ζητάει τρία θεματικά ντιμπέιτ σε προσωπική αναμέτρηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιδιώκει την προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει τη διεξαγωγή τριών θεματικών ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: για την εργασία-κοινωνία, για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να συζητηθεί άμεσα το θέμα στη Διακομματική Επιτροπή, καθώς ο χρόνος πιέζει, ενώ διαπιστώνει αναβλητικότητα από μέρος της οδού Πειραιώς.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather