Νοσοκομείο Χανίων: Δημιουργήθηκαν 2 κλινικές για τον κορωνοϊό

Νοσοκομείο Χανίων: Δημιουργήθηκαν 2 κλινικές για τον κορωνοϊό

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το σχέδιο για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 με πρωταρχικό στόχο τον περιορισμό της διάδοσής του ιού. 

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου στο Νοσοκομείο -που είναι το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς στην Κρήτη μετά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), έχουν ήδη εκκενωθεί στον 5ο όροφο της ανατολικής πλευράς του Ιδρύματος, δύο κλινικές:

• Η Πνευμονολογική Κλινική, οι ασθενείς της οποίας νοσηλεύονται και θα νοσηλεύονται στις δύο Παθολογικές Κλινικές. Στον χώρο της Πνευμονολογικής Κλινικής, που αποστειρώθηκε, δημιουργήθηκε η κλινική COVID-19 1, με 11 δωμάτια και 34 κρεβάτια.

• «Στα δύσκολα, κατά την κρίση των παθολόγων, πνευμονολογικά περιστατικά θα συνεπικουρούν στην παρακολούθηση και θεραπεία τους και οι πνευμονολόγοι, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου», αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

• Η Ορθοπεδική Κλινική, οι ασθενείς της οποίας νοσηλεύονται και θα νοσηλεύονται στη Β’ Χειρουργική Κλινική, όπου μεταφέρεται με τμήμα του προσωπικού της. Στον χώρο της Ορθοπεδικής Κλινικής, που αποστειρώθηκε, δημιουργήθηκε η κλινική COVID-19 2, με 11 δωμάτια και 36 κρεβάτια.

• Η Β’ Χειρουργική Κλινική μεταφέρεται μαζί με τμήμα του προσωπικού της στην πτέρυγα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής με ίση κατανομή κλινών. Η Ειδική Μονάδα Χειρουργικής Θώρακος (που υπάγεται στην Α’ Χειρουργική) παραμένει στην πτέρυγα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής και η Χειρουργική Παίδων παραμένει στην πτέρυγα της Β’ Χειρουργικής Κλινικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ύποπτα κρούσματα παραμένουν σε ξεχωριστά δωμάτια της κλινικής COVID-19 1 έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Όταν υπάρξουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, θα μεταφέρονται σε τετράκλινα δωμάτια και θ’ ακολουθούν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

ΟΙΚΙΣΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Στην τοποθέτηση ενός σύγχρονου, ειδικά διαμορφωμένου και κλιματιζόμενου, οικίσκου έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο πλαίσιο των αυξημένων προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.

Ο οικίσκος θα λειτουργεί ως χώρος διαλογής ασθενών, σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου Covid-19, συμβάλλοντας αφενός στην ενίσχυση της ετοιμότητάς του νοσοκομείου κι αφετέρου την αποφυγή κάθε ενδεχόμενης διασποράς εντός του ΤΕΠ.

Το isobox, διαστάσεων 3×6, συνοδευόμενο από εξωτερικά WC, αποτελεί μια σημαντική δωρεά, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Χανίων, η οποία επιθυμεί να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης συγχαίρει τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τις πρωτοβουλίες επικοινωνίας τους, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και προσφοράς της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας και ευχαριστεί από καρδιάς για την ευγενική αυτή προσφορά τον δωρητή. Δεσμεύεται δε και μελλοντικά για τη δημόσια έκφραση ευχαριστιών της, επί συνόλου των δωρητών, απευθυνόμενη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συμβάλλουν με κάθε μέσο καθημερινά, σύμφωνα με τη δυνατότητά τους, στη διαχείριση της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών υγείας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather