Νομικά, κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί ο έμπορος του Κλαδισού που πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή

Νομικά, κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί ο έμπορος του Κλαδισού που πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή

Στην δικαιοσύνη καταφεύγει πλέον ο Άκης Παινεσάκης, ιδιοκτήτης του εμπορικού καταστήματος στην περιοχή του Κλαδισού, ο οποίος για πολλοστή φορά είδε τα εμπορεύματά του να καταστρέφονται από το νερό της βροχής που μπήκε μέσα στο κατάστημα, μετά τις πρόσφατες βροχές. Πρόκειται για μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα. Μάλιστα πριν από τρία μόλις χρόνια, επί δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα, είχε εκτελεστεί αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή, με τους τότε υπεύθυνους της ΔΕΥΑΧ καθώς και τους μελετητές να διαβεβαιώνουν τον ίδιο και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της περιοχής ότι το πρόβλημα είχε λυθεί! Ωστόσο λίγους μόλις μήνες μετά, με την πρώτη σχετικά δυνατή βροχή το πρώτο σημείο στην πόλη των Χανίων που πλημμύρισε ήταν ακριβώς εκεί, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή, όχι μόνο του ίδιου του εμπόρου που πετούσε εμπορεύματα, αλλά και όλων των Χανιωτών, καθώς το υποτιθέμενο αντιπλημμυρικό έργο εκτελέσθηκε με πόρους των φορολογούμενων πολιτών.

Πλέον για τον κ. Παινεσάκη, ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ο ίδιος προφανώς κουράσθηκε να πετά κούτες με καινούρια ρούχα, τα οποία καταστρέφονται από τα λασπόνερα που γεμίζουν το κατάστημά του κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, αλλά βαρέθηκε επίσης να ακούει καθησυχαστικά λόγια από τους αρμόδιους ότι το θέμα αυτό θα λυθεί. Με εξώδικο που απέστειλε στον δήμαρχο Χανίων, στην πρόεδρο και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ τους ζητά να ξεκινήσει διοικητική έρευνα για να διαπιστωθούν οι παραλείψεις του έργου που εκτελέσθηκε το 2017 και να αποδοθούν οι ευθύνες που ορίζει ο νόμος στους υπεύθυνους.

Το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Παινεσάκης είναι το ακόλουθο:

α)Προς τον κ. Δήμαρχο Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες
β) Προς την κα Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες
γ) Προς το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων για άμεση κοινοποίηση στα μέλη του 

Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κόμβο Κλαδισού στις 23.30 της 20/10/2020 με βροχόπτωση 21 χιλιοστών κατά τον Μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί έναντι του καταστήματος μου, και τη σημερινή καταστροφή εμπορεύματος και υποδομών με υδατοκάλυψη και των δύο ρευμάτων της οδού και του εσωτερικού του καταστήματος μου και πάντοτε στα πλαίσια της σύννομης, χρηστής και ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, αιτούμαι τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού Έργου Κόμβου Κλαδισού που εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των κ. Στεργιάννη και Βουλγαράκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου.

Σημειώνω ότι παρόμοιες καταστάσεις είχαν προκληθεί και τον Οκτώβριο του έτους 2017 με συνέπεια τον τραυματισμό εργαζομένου και σημαντικότατες ζημιές με εκκρεμούσα ποινική δικογραφία που έχει ορισθεί σε δικάσιμο του Ιανουαρίου του 2021. Σημειώνω επίσης ότι σε περίπτωση μη προώθησης του παρόντος και ενημέρωσης μου από αρμόδιο όργανο της επιχείρησης σας κατά την αυριανή ημέρα θα προβώ στα νόμιμα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Χανίων αναφορικά με την τελευταία, χρονικά, πλημμύρα της 20/10/2020.

Αναμένω άμεσα ενημέρωση σας για την πρωτοκόλληση και ουσιαστική πρόοδο του αιτήματος μου όπως και για την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και τον ορισμό διενεργούντος, προκειμένου να εξετασθώ, καταθέσω έγγραφα, τεχνική έκθεση, φωτογραφίες και οπτικο υλικό-videο καθώς και τη μελέτη του έργου, της οποίας είχα λάβει σε ανύποπτο χρόνο αντίγραφα.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather