Να μην κλείσει το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ που λειτουργεί στα Χανιά

Να μην κλείσει το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ που λειτουργεί στα Χανιά

Συνάντηση με αντικείμενο το ζήτημα της εξαίρεσης του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ), με έδρα τα Χανιά, από την αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας νέων Τμημάτων ΑΕΙ, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 40 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Αντώνιο Κωνσταντάρα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Χατζάκη, και τους Καθηγητές κ. Γεώργιο Σταυρουλάκη και κ. Ιωάννη Βαρδιάμπαση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, της έλλειψης υποδομών φοιτητικής στέγης, καθώς επίσης και δράσεις συνεργασίας του ΕΛΜΕΠΑ με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τη στήριξη του στο ζήτημα λειτουργίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, δεσμευόμενος να μεσολαβήσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και Βουλευτή Χανίων, κ. Βασίλειο Διγαλάκη.

Αναφορικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων ανέλαβε το συντονισμό για την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμ. Δυτικής Κρήτης, ενώ ήταν θετικός στην παροχή βοήθειας και συνεργασίας στα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather