“Ναι” υποψηφίων Δημάρχων Χανίων σε δημόσιο διάλογο

"Ναι" υποψηφίων Δημάρχων Χανίων σε δημόσιο διάλογο

Το Σάββατο ο Τάσος Βάμβουκας κάλεσε τους συνυποψηφίους του «να δεχτούν την συμμετοχή τους σε δύο ακόμα τηλεοπτικές κοινές εμφανίσεις, όπως είχε προταθεί εξ αρχής από τοπικό τηλεοπτικό μέσον». Ο ίδιος υποστηρίζει πως «αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωσή όλων των υποψηφίων Δημάρχων απέναντι στους πολίτες, ώστε να κάνουν τις επιλογές τους, έχοντας ενημερωθεί με τον καλύτερο και πληρέστερο δυνατό τρόπο».

Την πρόθεσή του να συμμετέχει σε οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο προσκληθεί, γνωστοποιεί και ο Άρης Παπαδογιάννης. Πάγια θέση μου όλα αυτά τα χρόνια που εμπλέκομαι στα κοινά της πόλης των Χανίων, είναι πως ο διάλογος  αποτελεί ένα από τα πολύτιμα εργαλεία για την εξεύρεση λύσεων, στα μικρά και τα μεγαλύτερα ζητήματα της καθημερινότητας όλων μας. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, στην οποία όλοι μας γνωστοποιούμε τις θέσεις και τα προγράμματα μας, θέτοντας τα τελικά, στην κρίση των πολιτών στις 26 Μαΐου.


Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Απάντηση τα Χανιά Μας» και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, δηλώνω πως προτίθεμαι να συμμετέχω σε οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο προσκληθώ.
Άλλωστε υπάρχουν ήδη προτάσεις, τις οποίες με χαρά έχω αποδεχτεί και το ίδιο θα πράξω σε οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόσκληση έρθει στη διάθεση εμένα του ίδιου και των συνεργατών μου.

Ναι σε δύο τηλεμαχίες λέει και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – πως «μέσα από αυτές τις εκπομπές οι τηλεθεατές ενημερώνονται για τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αντιλήψεις των υποψηφίων και έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν». Υπογραμμίζει δε πως «κάποιοι μάλλον αντιλαμβάνονται ότι όσο περισσότερο εμφανίζονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται».

Από τη μεριά του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης τονίζει. Από την πρώτη μέρα της απόφασής μου να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές προσπάθησα να εκφράσω προγραμματικό λόγο προκειμένου οι δημότες του Δήμου Χανίων να αποφασίσουν με κριτήριο τις θέσεις και τις απόψεις του κάθε Συνδυασμού.


Η άποψή μου ήταν και παραμένει ίδια, πως όσο περισσότερο γίνεται δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων τόσο περισσότερο διευκολύνεται η επιλογή του δημότη στο ποιο πρόσωπο να επιλέξει με κριτήρια καθαρά ποιοτικά και όχι παραπολιτικά. Είναι αυτονόητο με βάση τα παραπάνω πως όχι μόνο είμαι διαθέσιμος στα τραπέζια του δημόσιου διαλόγου και από όλα τα μέσα αλλά είναι και μια διαδικασία που επιζητώ.

«Είμαι εδώ για να συμβάλλω σε αυτή την κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία του δημοσίου διαλόγου, την οποία θεωρώ αναγκαία και χρήσιμη» τονίζει ο Ευτύχης Δαμιανάκης, επισημαίνοντας πως ο δημόσιος διάλογος «βοηθά τους πολίτες να διαμορφώσουν ασφαλή γνώμη αναφορικά με το τι πραγματικά πρεσβεύει κάθε συνδυασμός και κάθε υποψήφιος δήμαρχος, επί της ουσίας και όχι με άλλα κριτήρια».

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Ανθρωπος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «Σχετικά με τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Χανίων, η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής δηλώνουμε απερίφραστα και από εδώ ότι είμαστε υπέρ κάθε δυνατότητας για δημόσιο ανοικτό διάλογο, ως μέσο για τη δημοσιοποίηση θέσεων και απόψεων.

Είμαστε και θα είμαστε, λοιπόν, παρών σε κάθε κάλεσμα για debate. Άλλωστε, η παρουσία μας στα κοινά, σε όλα τα όργανα του Δήμου έχει αποδείξει ότι πάντοτε εκθέτουμε και ανταλλάσσουμε επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και παρωπίδες.
Θετικό βήμα για την ενημέρωση όλων μας είναι να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι αντιρρήσεις όσων αποχωρούν από τα συμφωνημένα debate, χωρίς γενικεύσεις και κατηγορίες χωρίς όνομα».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather