Νέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free WiFi) τοποθέτησε ο Δήμος Χανίων

Νέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free WiFi) τοποθέτησε ο Δήμος Χανίων

Δύο νέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο προστέθηκαν στο δίκτυο free WiFi του Δήμου Χανίων (CHANIA_CITYNET). Ο σχετικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και πλέον καλύπτει τις δύο δυτικές παραλίες, το γήπεδο του beach volley, τα γήπεδα ρακέτας και τον χώρο του parking.

Το ασύρματο δίκτυο CHANIA_CITYNET του Δήμου Χανίων αριθμεί πλέον πενήντα εννέα ενεργά σημεία πρόσβασης, που έχουν αναπτυχθεί τόσο εντός της πόλεως όσο και στις Δημοτικές Ενότητες.

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, επισημαίνει: “Πρόθεση του Δήμου Χανίων είναι να επεκτείνει συνεχώς την υπηρεσία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όσους δημόσιους χώρους αυτό είναι τεχνικά εφικτό. Σύντομα θα εγκατασταθούν νέα σημεία free WiFi στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στο Γήπεδο Μοναχής Ελιάς και στην πλατεία Σπλάντζιας”.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων είχε υποβάλλει αίτηση και έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WIFI4EU, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη δικτύων WiFi, που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια, κ.λ.π.). Η δράση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκ. € και υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν 6.000 – 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη. Δίκτυο CHANIA_CITYNET: https://www.chania.gr/chrisima/wifixartis/wifinew.html

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.