Νέα σήμανση για τα καύσιμα στα βενζινάδικα από 12 Οκτωβρίου

Νέα σήμανση για τα καύσιμα στα βενζινάδικα από 12 Οκτωβρίου

Σε νέα σήμανση για την πιο ακριβή κατηγοριοποίηση των καυσίμων κίνησης αυτοκινήτων προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες σαν την Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα οδηγία και να προσθέσουν την κατάλληλη σήμανση που θα αποτελεί τον επίσημο τρόπο διάκρισης των καυσίμων από τις 12 Οκτώβρη.

Όσον αφορά την βενζίνη, οι αντλίες θα πρέπει να φέρουν πάνω τους έναν κύκλο μέσα στον οποίο θα αναγράφεται το γράμμα Ε, ενώ στο πλάι θα αναγράφεται ένας αριθμός που θα υποδηλώνει την ποσότητα βιοκαυσίμων. Για παράδειγμα το Ε5 θα αφορά την αμόλυβδη 95 ή 98 οκτανίων με 5% περιεκτικότητα κατ όγκο σε βιοκαύσιμα, το Ε10 αναφέρεται σε αμόλυβδη με 10% περιεκτικότητα ενώ το Ε85 θα αφορά την super βενζίνη.

Οι αντλίες με καύσιμο diesel θα έχουν ένδειξη το τετράγωνο. Αντίστοιχα, ο αριθμός 7 θα μαρτυρά πως υπάρχει 7% περιεκτικότητα σε βιοκαύσιμο και ούτω καθεξής. Σε περίπτωση που υπάρχει η ένδειξη ΧΤL, αυτό σημαίνει πως πρόκειται για συνθετικό καύσιμο που δεν παράγεται από αργό πετρέλαιο.

Στην περίπτωση του αερίου κίνησης, η ένδειξη θα έχει το σχήμα ρόμβου. Τα γράμματα Η2 θα αναφέρονται σε υδρογόνο, το CNG θα αφορά το φυσικό αέριο, το LPG σε υγροποιημένο φυσικό αέριο και το LNG σε καύσιμη ύλη, υγροποιημένου αερίου πετρελαίου.

Οι παραπάνω ενδείξεις θα πρέπει να τοποθετούνται από τις εταιρείες και στο καπάκι του ντεπόζιτου στα νέα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση