Νέα ρύθμιση χρεών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες

Νέα ρύθμιση χρεών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες

Πολλές μηνιαίες δόσεις που θα φθάνουν έως και τις 120 προβλέπει η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Με τις συνολικές οφειλές προς τα Ταμεία να υπερβαίνουν τα 34 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 οφειλέτες είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, 350.000 είναι αγρότες και περίπου 20.000 αυτοαπασχολούμενοι.

Η νέα ρύθμιση προς τα Ταμεία, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου αφού πάρει το πράσινο φως των δανειστών, θα αφορά όλους ανεξαιρέτως τους μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες.

Αυτό σημαίνει ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, έχουν παλιές οφειλές και σήμερα εξαιρούνται αυτομάτως από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, επαγγελματίες και αγρότες που είναι ενεργοί, καθώς και όσοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο της νέας ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία μπαίνει στην τελική φάση της επεξεργασίας, προβλέπει μεταξύ άλλων κούρεμα της αρχικής οφειλής και διαγραφή έως 85% των προσαυξήσεων που έχουν φουσκώσει τις οφειλές των επαγγελματιών και αγροτών, την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και τη ρύθμιση των οφειλών έως και σε 120 δόσεις.

Πηγή: EUROKINISSI

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση