Νέα πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων

Νέα πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης αλλά και δημιουργίας νέων πεζοδρομίων επί της οδού Αποκορώνου, στο κέντρο των Χανίων. «Ένα έργο που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς της πόλης», σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε χθες Τρίτη, αυτοψία στις εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό Αποκορώνου, σημειώνοντας: «Αποκαθιστούμε την προσβασιμότητα των πολιτών. Πεζοδρομήσεις εκτός από την οδό Αποκορώνου θα γίνουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και τη Χαριλάου Τρικούπη, στην οδό Χατζηδάκη στην περιοχή Δικαστηρίων, στην οδό Κριτοβουλίδου, αλλά και στην οδό Σφακίων. Φροντίζουμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών και των ΑμεΑ, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους».

Οδός Αποκορώνου

Τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Αποκορώνου πραγματοποιούνται από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη μέχρι την οδό Νικολάου Σκουλά. Τα έργα περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις σε σημεία του δρόμου που δεν υπήρχε καθόλου πεζοδρόμιο. Σε αυτά θα τοποθετηθούν καινούρια κράσπεδα και πλάκες, όπως και στα κομμάτια που υπήρχαν ήδη πεζοδρόμια και θα ανακατασκευαστούν.

Παράλληλα ανακατασκευάζονται ή διαμορφώνονται όπου δεν υπήρχαν, τα πεζοδρόμια στους εξής δρόμους των Χανίων:

• Στη συμβολή Γογονή – Λ. Καραμανλή.
• Στην Ι. Χατζηδάκη στην περιοχή πλατείας Δικαστηρίων.
• Στην οδό Γιαμπουδάκη.

Οδός Γογονή, Κουμπές
Οδός Ι. Χατζηδάκη, Δικαστήρια

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση