Νέα μέλη από την Ιταλία και την Πράγα τον κατάλογο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)

Νέα μέλη από την Ιταλία και την Πράγα τον κατάλογο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA)

Το Ιστορικό Καφέ Tommaseo, το σημείο όπου αγαπούσε να συχνάζει ο Ρήγας Φερραίος όταν βρισκόταν στην Τεργέστη και το Ιστορικό Καφέ Slavia στην Πράγα είναι τα νεότερα μέλη του EHICA.

Το Καφέ Tommaseo λειτουργεί στην Τεργέστη της Ιταλίας από το 1830. Στο Ιστορικό αυτό Καφέ, σύχναζαν –εκτός των άλλων- ο Ρήγας Φερραίος, ο Τζέιμς Τζόις & ο Ουμπέρτο Σάμπα.

Το Ιστορικό Καφέ Slavia στην Πράγα της Τσεχίας βρίσκεται απέναντι από το εθνικό θέατρο και λειτουργεί από το 1884. Σε αυτό σύχναζαν –μεταξύ άλλων- ο ποιητής Ράινερ Μαρία Ρίλκε, ο Τσέχος συγγραφέας Václav Havel και ο Τσέχος ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Jiří Kolář.

Αρχοντικά και με μεγάλη ιστορία τα δυο νέα Ιστορικά Καφέ που καλωσόρισε ο EHICA ήταν από την ίδρυσή τους σημεία αναφοράς της πόλης τους και φιλοξενούσαν πάντα ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης κ. Βασίλης Σταθάκης ταξίδεψε στην Τεργέστη ως επίσημος καλεσμένος στην ίδρυση της «’Ενωσης για την προάσπιση των Ιστορικών Λογοτεχνικών Καφέ» της Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Εκεί, παράλληλα με την ομιλία που έκανε με αφορμή την ίδρυση της «’Ενωσης για την προάσπιση των Ιστορικών Λογοτεχνικών Καφέ» Ιταλίας καλωσόρισε στον EHICA και το Ιστορικό Καφέ Tommaseo.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.