Νέα “επίσκεψη” αφρικανικής σκόνης. Πότε θα ρίξει λασποβροχή

Νέα "επίσκεψη" αφρικανικής σκόνης. Πότε θα ρίξει λασποβροχή

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Κρήτη, από σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες αλλά και υψηλά ποσοστά αφρικανικής σκόνης. Οι βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, από την Τετάρτη αναμένεται σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης η οποία θα εμφανισθεί σε ολόκληρη την Κρήτη, με τις μεγαλύτερες  συγκεντρώσεις να σημειώνονται στις ανατολικές περιοχές του νησιού.  Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι από την Πέμπτη το βράδυ επανέρχονται επιτέλους οι Βοριάδες, μετά από μία μεγάλης διάρκειας απουσία τους, οι οποίοι θα συνοδεύονται από καθαρή πλέον βροχή ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση.

Από την Παρασκευή αναμένεται η σταδιακή βελτίωση του καιρού και εφόσον επιβεβαιωθούν οι τάσεις των προγνωστικών μοντέλων ενδεχομένως θα οδηγηθούμε προς  Αλκυονίδες ημέρες (πιθανά όμως σύντομες).

Δείτε τους χάρτες και με την εξέλιξη της πορείας της αφρικανικής σκόνης από χθες Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη. Η Κρήτη είναι κυριολεκτικά στο κόκκινο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων

Στο μεταξύ, από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τρίτη 5/2/2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather