Νάνσυ Αγγελάκη: Άμεσα και σύγχρονα έργα αποκατάστασης των καταστροφών

Νάνσυ Αγγελάκη: Άμεσα και σύγχρονα έργα αποκατάστασης των καταστροφών

Την ανάγκη για λήψη των απαιτούμενων μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την υλοποίηση σύγχρονων έργων, τα οποία θα «θωρακίσουν» τον Νομό μας από τέτοια φαινόμενα και θα προστατεύουν τις ζωές των κατοίκων του, επισημαίνει με γραπτή της δήλωση η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά», υποψήφια δήμαρχος Χανίων, Νάνσυ Αγγελάκη.

Χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της σημειώνει:

«Μόνο θλίψη προκαλούν οι τεράστιες καταστροφές τις οποίες αφήνουν πίσω τους οι πρόσφατες σφοδρές κακοκαιρίες, σε ολόκληρο τον Νομό Χανίων.

Ακραία καιρικά φαινόμενα – αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής – που έθεσαν σε «δοκιμασία» ολόκληρες περιοχές, με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν, περιουσίες να χαθούν και έργα υποδομών, απαρχαιωμένα πλέον στο μεγαλύτερο μέρος τους, να καταρρεύσουν.

Δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών, από την στιγμή που ακόμα ο Νομός μας μετρά τις πληγές του.

Είναι ώρα προβληματισμού και εγρήγορσης, αφενός για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου για τον σχεδιασμό και υλοποίηση σύγχρονων έργων, τα οποία θα «θωρακίσουν» τον Νομό μας από τέτοια φαινόμενα και θα προστατεύουν τις ζωές των κατοίκων του.

Ας ευχηθούμε οι καταστροφές αυτές, να είναι οι τελευταίες».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather