Μόνο με ραντεβού οι συναλλαγές με το κοινό στην εφορία Χανίων

Μόνο με ραντεβού οι συναλλαγές με το κοινό στην εφορία Χανίων

Τις οδηγίες – διαταγές της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε., για τον τρόπο λειτουργίας της, που ισχύουν από την 1η Ιουνίου 2020, ανακοίνωσε η Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις συναλλαγές της με το κοινό, ισχύουν τα εξής: Κατ’ αρχάς, η ελεύθερη είσοδος στα Τμήματα και τα Γραφεία της Δ.Ο.Υ. δεν επιτρέπεται. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσυνεννόησης, (ραντεβού). Η προσυνεννόηση, (ραντεβού), ή τα αιτήματα των συναλλασσομένων θα υποβάλλονται, μόνο μέσω email ή μέσω fax ή μέσω τηλεφώνου.

Τα email επικοινωνίας είναι: doy.chanion@aade.gr και syzefxis@2175.syzefxis.gov.gr. Το FAX είναι: 28213 44704. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

Επίσης ανακοινώθηκε ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες πληρωμές φορολογουμένων δεν έχουν ενημερωθεί στο σύστημα TAXIS και επιθυμούν την άμεση ενημέρωση τους, π.χ. για έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (ΑΦΕ) μέσω TAXIS, μπορούν να κάνουν τα παρακάτω:

1) Κλήση στο Κ.Ε.Φ., (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) Τηλ. 213 162 1000

2) Υποβολή ηλεκτρονικού ερωτήματος

• Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας στον ιστοχώρο: https://www.aade.gr/

μέσα από την επιλογή «Ο λογαριασμός μου – My TAXISnet  – Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», διαλέγεται κατηγορία ερωτήματος και καταγράφεται αναλυτικά το πρόβλημα σας.

• Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να υποβάλετε, αντίστοιχα με παραπάνω, το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος στον ιστοχώρο: https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm

Για διευκόλυνση των φορολογουμένων, καλό θα είναι στα γραπτά αιτήματα να αποτυπώνονται οπωσδήποτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό) και να περιγράφεται αναλυτικά το αίτημα επισυνάπτοντας τα απαραίτητα έγγραφα-δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση κατά την οποία κριθεί απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία στην Δ.Ο.Υ., αυτή θα πραγματοποιείται μόνο με μάσκα χωρίς βαλβίδα την οποία θα φέρει ο πολίτης.

Σημειώνουμε ότι εάν ακολουθηθούν οι ανωτέρω οδηγίες η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται με τρόπο ασφαλή, γρήγορο και αποδοτικό.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΥ “διαβεβαιώνουμε ότι το σύνολο του προσωπικού της Δ.Ο.Υ. προσπαθεί να απαντήσει σε όλα τα αιτήματα. Κυρίως φροντίζει, κατά προτεραιότητα, να ικανοποιήσει τον μεγάλο όγκο των επιστροφών φόρων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα όσων πλήττονται από την κρίση που προκάλεσε η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού (covid 19).
Σας καλούμε, λοιπόν, να σεβαστείτε τις προσπάθειες όλων μας να εξυπηρετήσουμε, επιστρατεύοντας τον πολιτισμό και την αγωγή σας”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather