“Μυστική” σύσκεψη για την όδευση του καλωδίου που έρχεται από την Πελοπόννησο

"Μυστική" σύσκεψη για την όδευση του καλωδίου που έρχεται από την Πελοπόννησο

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί νέα σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σχετικά με το έργο της εγκατάστασης υπογείων καλωδίων επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, στο τμήμα Νεροκούρου – Νωπήγεια, για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό σύστημα (Πελοπόννησος- Κρήτη).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μετά την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εμπειρίας από την υλοποίηση του έργου, και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρεμβάσεις και προτάσεις που έχουν τεθεί, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμά του, η σειρά με την οποία θα πραγματοποιηθεί κάθε τμήμα της όδευσης, καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κάθε όδευση. Τέλος συμφωνήθηκε ότι θα υποβληθεί άμεσα το δεσμευτικό οριστικό χρονοδιάγραμμα στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων.

Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου, κ. Νεκτάριος Κουμάκης, ο Διοικητής του Τμ. Τροχαίας ΒΟΑΚ, κ. Χρήστος Παπαδάκης, ο Υποδιοικητής του Τμ. Τροχαίας ΒΟΑΚ, κ. Ελευθέριος Σταγάκης, ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΑΚ, κ. Φώτης Καζάσης, το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ, κ. Βασίλης Λιβάνιος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Καψανάκης, και από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρ/νος Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης και η κα Μαρία Παπαναστασίου, εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ, ο Δ/ντής Νέων Έργων, κ. Κων/νος Τσιρέκης και ο Project Manager του έργου, κ. Τηλέμαχος Παναγιωτίδης, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., ο κ. Γρηγόρης Μερτινός, καθώς και εκπρόσωποι των υπεργολάβων του έργου.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν ανακοινώθηκε, ενώ όπως διαπιστώνεται στην ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, δεν γίνεται καμία αναφορά στα έργα και στο χρονοδιάγραμμα τους, παρά το γεγονός ότι αφορά εκατοντάδες πολίτες που κινούνται καθημερινά στα σημεία που εκτελούνται έργα και ταλαιπωρούνται από τις ουρές και την αναμονή. Οι συντάκτες του παραπάνω δελτίου τύπου, καλύτερο θα ήταν να αναφέρουν κάτι για την πορεία των έργων και όχι να αναλωθούν στην παράθεση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη που ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες…

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather