“Μποτιλιάρισμα” στο Μηχανολογικό για ανανέωση διπλωμάτων

“Μποτιλιάρισμα” στο Μηχανολογικό για ανανέωση διπλωμάτων

Εκατοντάδες αιτήσεις ηλικιωμένων που θέλουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους έχουν συσσωρευτεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων περιμένοντας να προγραμματιστεί η εξέτασή τους έπειτα από τη λήξη της πολύμηνης αποχής των εξεταστών.

Στο μεταξύ, λύση στο πρόβλημα όσων πολιτών, άνω των 74 ετών, είχαν επιτύχει ή επιτυγχάνουν στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούσαν μέχρι πρότινος να οδηγήσουν έως ότου εκδοθεί η νέα άδεια οδήγησης, έρχεται να δώσει εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με βάση με την οποία τους χορηγείται βεβαίωση που τους επιτρέπει να κυκλοφορούν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, που βγήκε στις 18 Απριλίου, οι οδηγοί άνω των 74 ετών οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31 Ιουλίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν επιτύχει έως την έκδοση της εγκυκλίου, μπορούν να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας) εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.
Στην περίπτωση κατόχου που απαιτείται ανανέωση περισσοτέρων της μίας κατηγοριών της άδειάς του και ως εκ τούτου διενεργούνται δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς για κάθε κατηγορία που έχει αιτηθεί να ανανεώσει, η βεβαίωση χορηγείται μετά από κάθε επιτυχή δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς. Η βεβαίωση παραδίδεται υποχρεωτικά στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Κι αν το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα με τους επιτυχόντες ουσιαστικά λύνεται έπειτα από την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου, θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμα έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει να κάνει με τον προγραμματισμό των εξετάσεων για εκείνους που θέλουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από τον Σεπτέμβριο (που ξεκίνησε η αποχή των εξεταστών και η οποία κράτησε 5 μήνες) μέχρι σήμερα έχουν συσσωρευτεί περίπου 1.200 αιτήσεις ηλικιωμένων που θέλουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους.
Συνέπεια αυτού είναι να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στον προγραμματισμό της εξέτασης των ενδιαφερομένων καθώς ο αριθμός των εξεταστών δεν επαρκεί για να «τρέξουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας οδήγησης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather