Μπλόκο της Airbnb στις κακόβουλες και εκδικητικές κριτικές επισκεπτών

Μπλόκο της Airbnb στις κακόβουλες και εκδικητικές κριτικές επισκεπτών

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Airbnb ότι εισάγει πιο αυστηρούς ελέγχους στα σπίτια περιορίζοντας τα πάρτυ για λόγους ασφαλείας και τις ψεύτικες ή παραπλανητικές καταχωρήσεις σπιτιών, αλλά και στη συμπεριφορά των επισκεπτών όσον αφορά τον θόρυβο και την καθαριότητα, τώρα ετοιμάζει σύστημα ελέγχου και για τις παραπλανητικές κριτικές.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σε σχέση με «ιδιοκτήτες σπιτιών» που παρουσιάζουν ανύπαρκτα διαμερίσματα ή ανεβάζουν στην πλατφόρμα φωτογραφίες από αυτά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτά εμπίπτουν στους κανονισμούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Airbnb.

Ωστόσο, η πλατφόρμα, με νέα μέτρα για την προστασία των ιδιοκτητών, επιδιώκει να τους προστατέψει από επισκέπτες με κακή συμπεριφορά. Ανάμεσα στους επισκέπτες αυτούς είναι όσοι απειλούν με αρνητική κριτική για το σπίτι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει και στα ξενοδοχεία, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στη διαμονή τους (εκπτώσεις ή άλλες έξτρα υπηρεσίες).

Έτσι, στη νέα πολιτική της, η Airbnb πλέον καθορίζει πώς η πλατφόρμα θα διαχειρίζεται τις κριτικές επισκεπτών και ιδιοκτητών. Οι εργαζόμενοί της μπορούν να σβήνουν δημοσιεύσεις και αξιολογήσεις με αστέρια που προέρχονται από μη σχετικές, προκατειλημμένες κριτικές, ενώ μπορούν ακόμη και να απομακρύνουν από την πλατφόρμα χρήστες (ιδιοκτήτες και επισκέπτες) με συστηματικά κακή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παράδειγμα μη σχετικών κριτικών είναι εκείνες που συντάσσονται από επισκέπτες που δεν εμφανίζονται για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ιδιοκτήτη ή την καταχώρηση, και αποφάσισαν να ασκήσουν κριτική στην εμπειρία ή να σχολιάσουν την καθαριότητα του σπιτιού.

Άλλες μη σχετικές κριτικές περιλαμβάνουν περιγραφές της εμφάνισης του ιδιοκτήτη, τη δημόσια συγκοινωνία ή το είδος των ανθρώπων στη γειτονιά.

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα απομακρύνει τις εκβιαστικές κριτικές, όπως εκείνες που συντάσσονται για εκδίκηση στον ιδιοκτήτη επειδή δεν προσέφερε τσεκ άουτ αργά μέσα στην ημέρα.

Οι έλεγχοι αφορούν και στους ιδιοκτήτες και θα τους γίνεται επίπληξη ή θα διαγράφονται από την πλατφόρμα εάν προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες σε αντάλλαγμα θετικών κριτικών, ή γράφουν ψευδείς δυσάρεστες κριτικές για ανταγωνιστή τους.

Η πλατφόρμα επισημαίνει ότι προσπαθεί να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να είναι δυνατή η παρουσίαση της γνώμης των επισκεπτών, αλλά και η παροχή χρήσιμης πληροφόρησης στους ιδιοκτήτες και τους άλλους επισκέπτες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather