Μουσικοποιητική παράσταση από τον Ελληνο-Γαλλικό σύλλογο Χανίων

Μουσικοποιητική παράσταση από τον Ελληνο-Γαλλικό σύλλογο Χανίων

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων με την στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης θα παρουσιάσει την μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Με λένε Μελαχρινή» στο φιλόμουσο κοινό των Χανίων το Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για μια δουλειά του καλλιτεχνικού σχήματος «GreCanto». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: η διπλωματούχος μονωδός Μαριέλλα Βιτώρου στο τραγούδι, ο μαέστρος Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο, ο μαέστρος Μανώλης Κανακάκης στο ακορντεόν, κανονάκι και τραγούδι, ο Αλέξανδρος Κανακάκης στα πνευστά και το μαντολίνο και ο Χρήστος Σαγιέντ στα κρουστά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβληθεί βίντεο, την παραγωγή του οποίου έκανε ο Αλέξανδρος Κιαγιαδάκης και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Πετράκης. Πρόκειται για ένα εικαστικό αφήγημα με ποιητικές εικόνες που συνοδεύουν αρμονικά τη μουσική. Θα παρουσιαστεί χορός από τον Σάκη Δημόπουλο.

Ο τίτλος της παράστασης προέρχεται από ένα σεφαραδίτικο ισπανό – εβραϊκό τραγούδι που παρουσιάζεται, το «Morena me llaman» (μετάφραση: «με λένε Μελαχρινή»). Όλα τα τραγούδια που ερμηνεύονται αποτελούν έναν μουσικό περίπλου στις χώρες της Μεσογείου και την παράδοσή τους. Μια γυναίκα αφηγείται μικρές ιστορίες για μεγάλους λαούς. Μεσόγειος είναι η θάλασσα, ο ήλιος, ο έρωτας, ο πόνος, η χαρά, η απώλεια, η απόγνωση, η ελπίδα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather