Μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου στο νοσοκομείο Χανίων

Μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου στο νοσοκομείο Χανίων

Την δυνατότητα να παράγει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα, θα έχει το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο Χανίων, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση της μονάδας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Αποπεράτωση του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Χανίων κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου, με την οριστική κατακύρωση στην εταιρεία Γ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΒΕΕ έναντι τιμήματος 271.560 €.
Στο ανωτέρω τίμημα περιλαμβάνεται και το κόστος συντήρησης της ανωτέρω μονάδας για δύο (2) έτη.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 280.000€, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε. 2017).
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί από τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων η σύμβαση με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τέσσερις (4) μήνες.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την εγκατάσταση της Μονάδας, το Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» θα είναι σε θέση να παράγει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα.
Αυτό θα του επιτρέψει να επιτύχει αυτάρκεια αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο –όπως γίνονταν έως
σήμερα- να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα παράγει οξυγόνο με υποπολλαπλάσιο κόστος.
Παράλληλα, η απόσβεση του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου (271.560 €) θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (κάτω των τριών ετών), αν υπολογίσει κανείς ότι το 2015 για την προμήθεια οξυγόνου το νοσηλευτικό ίδρυμα κατέβαλε σε ιδιώτες 299.454 € και το 2016 κατέβαλε 213.355 €.
Σημειώνεται ότι το Γ.Ν. Χανίων ήταν ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και το πρώτο που ολοκλήρωσε τον σχετικό διαγωνισμό.
Τα πέντε αυτά νοσοκομεία ήταν: τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather