Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΓΑ-ΟΑΚ, για αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Χανίων

Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΓΑ-ΟΑΚ, για αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Χανίων

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, πρόκειται να υπογραφεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Το μνημόνιο αυτό θα επιτρέψει στον ΟΑΚ να αναλαμβάνει τις μελέτες, να προκηρύσσει τους διαγωνισμούς και να επιλέγει τους αναδόχους για την εκτέλεση έργων αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάγονται στην ΓΓΑ και μέσω αυτής στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.

Η σύναψη μνημονίου συνεργασίας, απασχόλησε το πρόσφατο Δ.Σ. του ΟΑΚ, το οποίο άναψε το “πράσινο φως” για την τελική υπογραφή τις επόμενες ημέρες. Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Μανώλης Κουριδάκης, σημείωσε σε γραπτή ανακοίνωσή του:

“Σαν διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι πέρασε, στις 14/10/2020, από το Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Α.Ε. το σχέδιο του Μνημονίου Συνεργασίας που θα υπογράψουν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Α.Ε., για την αναβάθμιση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου (Κολυμβητήριο Νέας Χώρας), Εθνικού Σκοπευτηρίου, Εθνικού Σταδίου και Αντισφαίρισης).

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε και με τις δύο πλευρές, μας διαβεβαίωσαν ότι –μετά και την δια ζώσης συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα- η υπογραφή του μνημονίου είναι πλέον τυπική διαδικασία, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ότι η βούληση είναι να ολοκληρωθεί, από τον ΟΑΚ, με ταχείς ρυθμούς το μελετητικό μέρος και χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις, να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Η επιτροπή διοίκησης ΕΑΚ Χανίων αισθάνεται δικαιωμένη διότι από την αρχή ο στόχος μας ήταν να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και στις 4 εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων. Παράλληλα αισθανόμαστε αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα, ώστε τα Χανιά μας να αποκτήσουν ασφαλείς και ποιοτικές αθλητικές υποδομές, ανάλογες του επιπέδου που θέλουμε και αξίζουν τα Χανιά, οι αθλητές και οι οικογένειες τους”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather