Με 20 εκατ. ευρώ συνδράμει η Περιφέρεια Κρήτης την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με 20 εκατ. ευρώ συνδράμει η Περιφέρεια Κρήτης την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη χρηματοδοτείται το Υπουργείο Υγείας με το ποσό των 20.000.000 € για την ενίσχυση των μονάδων και φορέων του για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση και στήριξη του προσωπικού των Μονάδων Υγείας του δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας για την επόμενη τετραετία, με την πρόσληψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας για την ετοιμότητα στην επαρκή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19.

Η πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού σε δημόσιους φορείς και μονάδες υγείας αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας ειδικά την τρέχουσα περίοδο έντασης εργασίας για την διαχείριση της επιδημίας της νόσου COVID-19 και των επιπτώσεων αυτής, για αυξημένη  επαγρύπνηση και ετοιμότητα για οποιοδήποτε κύμα της επιδημίας  για  τη διασφάλιση της ανταπόκρισης του συστήματος για την υγεία των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να ενισχύει τις δημόσιες δομές υγείας ειδικά την περίοδο που διανύουμε λόγω covid-19, ενώ παράλληλα ενισχύεται το πρόγραμμα για αγορά εξοπλισμού για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης με χρηματοδότηση που μπορεί να ανέλθει έως τα 20 εκ. ευρώ μετά από σχετική εισήγηση της 7ης ΥΠΕ  και των δημόσιων νοσοκομείων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύσει όλες τις δομές  υγείας και ευχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοπλιστούν περαιτέρω να νοσοκομεία μας προς όφελος της δημόσιας υγείας των πολιτών. Παράλληλα να ενημερώσουμε ότι ήδη είναι ολοκληρωμένο το έργο επέκτασης του Βενιζελείου, (νέα πτέρυγα) που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Παγκρήτιο επίπεδο».

Η χρηματοδότηση των 20 εκ. ευρώ περιλαμβάνει την ενίσχυση των Δημοσίων Νοσοκομείων της Περιφέρειας, των Πανεπιστημιακών και Στρατιωτικών Νοσοκομείων, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δομών και μονάδων υγείας αρμοδιότητας των Υγειονομικών Περιφερειών,  του ΕΚΑΒ, του ΕΟΠΠΥ, με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό, και υποστηρικτικό της λειτουργίας  λοιπό ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται συγκεκριμένες προσλήψεις από τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν σύμφωνα με το Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και συγκεκριμένα το επικουρικό προσωπικό με διετή διάρκεια απασχόλησης, με ανάληψη υπηρεσίας από τον Μάρτιο του 2020, που τοποθετείται σε Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), (π.χ. Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), Ε.Κ.Α.Β και Ε.Ο.Π.Υ.Υ)  .

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather